Beijing Old House Renovation Residential by Li, Shuai

Home > Winners > #83812


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Beijing Old House Renovation

PRIMARY FUNCTION:
Residential

INSPIRATION:
The indoor space of the courtyard of the north of the courtyard has been extended to the south, and floor-to-ceiling glass doors and windows have been adopted in order to be more suitable for modern people living on the facade. In addition to the bedroom and washroom, there is a comfortable living space. The fascinating wooden beams, rafters and rafters of the original building seem to tell the story of history.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The old house renovation project covers an area of three hundred and ten m2, and the courtyard of the south house has a toilet. The façade retains the original classical residence in the north of the building. The inside of the pane is made of modern insulated glass doors and windows. In order to improve indoor lighting, the original wall gray bricks were partially replaced with transparent glass bricks, highlighting fashion and visual art and also the language evolution of the old house in this era.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The wooden sitting area in the center of the courtyard can offer a better chance to enjoy the family party and interactions, and increase communication opportunities. Sitting in the courtyard presents you a better view of the surrounding mountain scenery. The West House, kitchen and dining area uses folder sliding doors and windows to make the indoor restaurant more open and better to interact with the outdoor sitting area. The North House, living room and the washroom open the north gate to the back courtyard, enhancing the sense of courtyard space. While lying in the bathtub, you can enjoy the mountain scenery and the century-old house outside the northern courtyard through the floor-to-ceiling windows. East House retains the rural traditional soil-bed form, which is the heatable platform can be used during mealtime or sleeping time. The appearance of the platform was used by old wooden board , and modern mattress embedded inside, thus made it comfortable and simple. Electric heating under the floor, and the original fire hole stayed to enhance the taste of the old house.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The old house renovation project covers an area of 310m2, and was completed in 2018. It is located in Beijing. Its duration is three months.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Beijing's cold winter house uses a diversity of green building technology to achieve insulation. The aluminum glazing glass of the broken aluminum door and window is inverted to realize the calculation of the indoor temperature K value. The roof is re-stratified from top to bottom: gray tile, yellow mud, waterproof layer, leveling layer, insulation layer, gas barrier layer, and wood board. The outer wall is made of polyurethane insulation layer, and the inner wall is partially made of vacuum board insulation layer. Ground air source heat pump water floor heating is combined with electric floor heating. Floor heating from top to bottom are divided into: floor tiles, bonding layers, concrete, floor heating layer, floor heating reflective film, extruded board insulation, moisture-proof cloth, concrete layer. Air source heating pump with water and floor heating, electric floor heating, polyurethane insulation, extruded board insulation.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
-

TAGS:
Renovation, Beijing, Old House

RESEARCH ABSTRACT:
-

CHALLENGE:
Rural construction projects must firstly resolve neighborhood relationships as the boundaries of the walls of most centuries-old houses are blurred. Many years ago, as the walls of the old houses were not built in parallel, and the roof wooden structures were also irregularly constructed. During the renovation, it was necessary to temporarily modify the drawings and practices on site to meet the site conditions. What’s more, gray tile on the roof is built in wood structure and the local original building walls need to be repaired as before with protective design and construction.

ADDED DATE:
2019-03-18 07:30:53

TEAM MEMBERS (2) :
Art Photography: Li Shuangxi and Designer: LI Shuai

IMAGE CREDITS:
Art Photography: Li Shuangxi

PATENTS/COPYRIGHTS:
Copyrights belong to Li Shuai, 2018.

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Beijing Wuyin Decoration Design Co., Ltd.

PROFILE:
-

NOMINATION DETAILS

Beijing Old House Renovation Residential by Li, Shuai is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· The profile and other works by Li, Shuai is also kept secret. This information will also be available later.
AWARD DETAILS

Beijing Old House Renovation Residential by Li, Shuai is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2018 - 2019.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Li, Shuai.

· Click here to view the profile and other works by Li, Shuai.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Li, Shuai's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Beijing Old House Renovation Residential? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Li, Shuai, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |