Sequence Rhythm Congregation Housing Lobby by Chin-Feng Wu and Chih-Sheng Fan

Home > Winners > #80324


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Sequence Rhythm

PRIMARY FUNCTION:
Congregation Housing Lobby

INSPIRATION:
Originally, at the center of the lobby, there were two large pillars at its front and rear, which caused visual obstructions. Therefore, we boldly came up with the idea of creating a large light decoration resembling the infinite symbol of “∞” with the ceiling that holds the 2 pillars. By connecting floating objects with pillars, it serves not only as lighting and decoration art, but also provides legitimacy for the existence of these pillars.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
This project was the reception lobby of a congregation housing. Marble, solid wood grating and metal components were selected. Abundant linear accents were integrated to create visual rhythmic performance. They introduce light and maintain the visual cleanliness, and pull up visual elevation angles. Also, a large light decoration resembling the infinite symbol of “∞” with the ceiling holds the 2 pillars, providing legitimacy for the existence of these pillars.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
Architectural are born out of human needs and the primary purpose of having public spaces is more than creating a texture, a certain grandeur that corresponds to the exterior architecture. Most importantly, they are meant to serve those who use or inhabit the spaces. To present its quality and magnificence, this lobby applies marble, solid wood grating and metal components, which enable the space filled with freely flowing light and shadow, thus presenting humanitarian and fashionable themes.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in November 2017 in Taoyuan,Taiwan and finished in February 2018, and was exhibited in March 2018.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Marbles, wood grating and metals were selected. Abundant linear accents create a sense of visual rhythm, thus presenting its exquisite details and depth of field layers. We surrounded the pillars with thin stone plates according to the variation of their cross-section to create a circular installation, making it the visual spotlight of the lobby. A marble collage was added surrounding grounds while mounting them with corresponding fluid loop patterns to make the design consistent.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
480 square meters Materials: marbles, natural teakwood veneer with steel brush, customized lighting fixtures, imported carpets

TAGS:
Lobby, community, infinite, wood grating, linear accents, rhythm, lightness, pillars

RESEARCH ABSTRACT:
Given that this building was located at a hidden lane, natural light was not easy to get through interior space. Therefore, how to introduce light was the first challenge. Second, two bulky columns existed in the center, and became visual obstructions. Thus, cleverly utilizing forms and materials to decorate the columns was another key. Eventually, plenty of wood gratings allow natural light passing through, while a large light decoration resembling the infinite symbol holds the 2 pillars.

CHALLENGE:
To fully introduce light and maintain the visual cleanliness, the utilization of abundant wood gratings was the key factor. This enables the space filled with freely flowing light and shadow. Also, two large pillars at its front and rear caused visual obstructions originally. Therefore, we boldly came up with the idea of creating a large light decoration resembling the infinite symbol of “∞” with the ceiling that holds the 2 pillars, making it the visual spotlight of the lobby.

ADDED DATE:
2019-02-27 10:10:01

TEAM MEMBERS (2) :
Chin-Feng Wu and Chih-Sheng Fan

IMAGE CREDITS:
DIRK HEINDOERFER PHOTOGRAPHY

Visit the following page to learn more: http://www.ciid-design.com/
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Cai-In Interior Design

PROFILE:
At Cai-In Interior Design, we perceive design as portraying an attitude and the embodiment of living aesthetics. Thus, we strive to infuse the elements of beauty into life by creating the appropriate spatial ambiance.

NOMINATION DETAILS

Sequence Rhythm Congregation Housing Lobby by Chin-Feng Wu and Chih-Sheng Fan is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· The profile and other works by Chin-Feng Wu and Chih-Sheng Fan is also kept secret. This information will also be available later.
AWARD DETAILS

Sequence Rhythm Congregation Housing Lobby by Chin-Feng Wu and Chih-Sheng Fan is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2018 - 2019.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Chin-Feng Wu and Chih-Sheng Fan.

· Click here to view the profile and other works by Chin-Feng Wu and Chih-Sheng Fan.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Chin-Feng Wu and Chih-Sheng Fan's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Sequence Rhythm Congregation Housing Lobby? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Chin-Feng Wu and Chih-Sheng Fan, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |