Chun Shi Medical Beauty Clinic by Feng Guoqiang and Chen Yan

Home > Winners > #78304


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Chun Shi

PRIMARY FUNCTION:
Medical Beauty Clinic

INSPIRATION:
This design was inspired by some small but beautiful art galleries, and we hope that this medical clinic has a gallery temperament, so that guests can feel the elegant beauty and a relaxed atmosphere, not a stressing clinic. We designed the reception desk of the hall and the self-service drink table into one, which can be used as a buffet table during events, just like the opening party of the art exhibitions.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The design philosophy behind this project is "a clinic unlike a clinic", as it is a medical clinic with a gallery temperament, so that guests can feel the elegant beauty and a relaxed atmosphere, not a stressing clinic.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The Designers added a canopy at the entranceway and an infinity edge pool. The pool visually connects with the lake and reflects the architecture and daylight, attracting guests.Stepping through the front entrance, the first thing that catches the eyes of guests is a coffee table and a lamp in a distant corner, which would inspire the curiosity of the guests. As the guest turns the corner, they are presented with the reception desk, and its background is the lakeside view.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
1 Guanfeng St., Suzhou, China. The project started its design phase in Dec 2017, and construction was complete Nov 2018.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The building's original facade is irregular colored glass, and we adopted a method that is easy to construct and environmentally friendly of sticking white outdoor advertising film, which covers the outer and inner layers of the original building's glass. Thus it can easily restore to its original state. The interior floor is made of bright white resin material, since the white increase the reflection of light in the whole space, which reduces the need for artificial lighting during daytime.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The area of the space is 500 square meters. Main Materials: Glass, Resin Floor Paint, PVC Flooring Material, Oak Wood.

TAGS:
beauty medical clinic, lakeside, serenity, clean space, artistic

RESEARCH ABSTRACT:
The clinic is partitioned into various areas - the reception area, the treatment area, and the service area. The reception area includes the reception hall, diagnostic rooms, skin-testing rooms, etc.; the service area includes treatment rooms, dressing rooms, etc.; and the service area includes the pantry, restrooms, disinfection room, storage, and offices. Each area is self-contained and at the same time connected, as the pathway allows the flow of both customers and staff.

CHALLENGE:
The building's original facade is irregular colored glass, but to the owner's request, we cannot change any structure and form of the original building. After repeated deliberation, we adopted a method that is simple and easy to construct environmentally friendly of sticking white outdoor advertising film, which covers the outer and inner layers of the original building's glass and is also easy to return to its original state when the lease expires.

ADDED DATE:
2019-02-23 13:36:40

TEAM MEMBERS (2) :
Creative Director: Guoqiang Feng and Designer: Yan Chen

IMAGE CREDITS:
Image #1: Photographer Hai Zhu, Chun Shi, 2019.
Image #2: Photographer Hai Zhu, Chun Shi, 2019.
Image #3: Photographer Hai Zhu, Chun Shi, 2019.
Image #4: Photographer Hai Zhu, Chun Shi, 2019.
Image #5: Photographer Hai Zhu, Chun Shi, 2019.

PATENTS/COPYRIGHTS:
Copyrights Belongs to Yan Chen and Guoqiang Feng, 2019

Visit the following page to learn more: http://fengandchen.com
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Feng and Chen Partners Design Shanghai

PROFILE:
Feng and Chen Partners Design Shanghai was founded in 2001 in Shanghai by Guoqiang Feng and Yan Chen, and their design philosophy is "Do Not Overdo." Guoqiang Feng received his International Exclusive Master in Interior Design, granted by Politecnico di Milano. Yan Chen has received her Interior Design degree at the Xi'an Academy of Fine Arts, and was also an exchange artist at Cite Internationale Des Arts of Paris. They have cooperated on projects since 1993, and covering a wide range including Boutique Hotels, Restaurants, Private Residence, and more.

NOMINATION DETAILS

Chun Shi Medical Beauty Clinic by Feng Guoqiang and Chen Yan is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· The profile and other works by Feng Guoqiang and Chen Yan is also kept secret. This information will also be available later.
AWARD DETAILS

Chun Shi Medical Beauty Clinic by Feng Guoqiang and Chen Yan is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2018 - 2019.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Feng Guoqiang and Chen Yan.

· Click here to view the profile and other works by Feng Guoqiang and Chen Yan.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Feng Guoqiang and Chen Yan's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Chun Shi Medical Beauty Clinic? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Feng Guoqiang and Chen Yan, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |