Monolithic Castle Resident Villa by Chung Chieh Tseng

Home > Winners > #77954


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Monolithic Castle

PRIMARY FUNCTION:
Resident Villa

INSPIRATION:
Owing to the long-term operation of the stone trade by the house owner, has highly appreciative ability to stone. And he likes the new Chinese style, but also been attracted to the modern design, so we exploit the concise lines to weaken the heavy sense brought by traditional Chinese style, and embeds stainless steel decorations in the space facade to enhance the sense of neat and fashion.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
We adopt a large number of stone plate veneers to create rich texture and expression in the space, to make natural light and elaborate arranged the light source to state the life aesthetics. The interior overall space color matching adopts dark tone, hoping through the space to evident the calm and restrained character of the owner.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
Due to the living habits of the host and hostess are quite different, the bedroom is customized designed to meet their demands and preferences.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project finished in 2018, located in Taipei.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The main structure of the TV wall is the grey-net tiles, which reflects a low-profile taste under the extinction effect. The image of folding paper in traditional Chinese crafts is stacked on the living room ceiling. Several projecting light cases are erected. Hidden light belt and dark glass are installed behind the TV wall to increase the variability and reflectivity of light. According to the usage, dismantle the former study cubicle to expand the living room space. And put a large Taiwan Acacia table to meet the function for reading, handle office works or receipt guests.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
This is a 290 square meters residential space for a family of four. The main wall of the restaurant takes the mural cloth with a width of 3 meters and a height of 2 meters.

TAGS:
New Chinese Style, Stone Plate Veneers, Dark Tone, Image of Folding Paper, Natural View

RESEARCH ABSTRACT:
Mastery of all the proportions, elements and color matching, so that the large house without a trace of unimaginative craftsmanship, coincide of the style that the owner want. All the Nano stone slabs are properly used to create a complex yet coordinated aesthetic feeling in the dark tone space. By making good use of all kinds of metal and black-grey mirror material to modify the plate seams, it can be seen that the edges are also done in a very detailed way, while laying a more rich expression for the space.

CHALLENGE:
In order to conform to the modern and Chinese style that the owner both adores, and not to lose the main tone after blending, make the two styles converted in the domain with the changing impression of the main wall. The living room adopts modern and concise design, simple stone slab shows generous imposing, and through the stainless steel bars and black mirror frame decoration. The main wall of the restaurant takes the customized ink-wash mural cloth as the background of the field, rendering the and lasting implication with Chinese "Zen" style.

ADDED DATE:
2019-02-22 03:14:14

TEAM MEMBERS (1) :
Shu-Yuan Lai

IMAGE CREDITS:
All images photoed by Fu-Ming Lin
All credits belong to JD Arch.Interior Corp., Monolithic Castle, 2018

PATENTS/COPYRIGHTS:
Copyrights belong to JD Arch.Interior Corp., 2018

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
JD Arch.Interior Corp.

PROFILE:
A group of professional designers have keen sense of design, customized the luxury mansion pattern for the elite of the century. JD Architecture - Interior Design was founded in "Join, Just Design, Job Sharing", which is the original spirit of the brand and corporate philosophy. We firmly believe that through well communication and planning, design of customized projects would be the best works. Professional, quality and dedicate is our attitude. Whether apartment houses or villas; old or new building's interior decoration to 3D drawing, through our team's professional advice and programming, an ideal "home" would come true easily.

NOMINATION DETAILS

Monolithic Castle Resident Villa by Chung Chieh Tseng is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· The profile and other works by Chung Chieh Tseng is also kept secret. This information will also be available later.
AWARD DETAILS

Monolithic Castle Resident Villa by Chung Chieh Tseng is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2018 - 2019.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Chung Chieh Tseng.

· Click here to view the profile and other works by Chung Chieh Tseng.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Chung Chieh Tseng's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Monolithic Castle Resident Villa? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Chung Chieh Tseng, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |