Hinomori Resident Villa by Wei-Hao Lin

Home > Winners > #77716


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Hinomori

PRIMARY FUNCTION:
Resident Villa

INSPIRATION:
The house owner loves both guileless Japan-style and changeable spatial context, so we adopt base on pure white, with cozy wood and gray cement color, to found a breezy and natural atmosphere. Furniture decoration adorned with simple and spherical modeling lights as modern symbols. Several image paintings and green plants reveal the natural scene. A humanistic conciliate house " HINOMORI" emerges at moment.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
In response to the owner prefer projector and screen instead of TV sets, we devised the hidden circuits on the beams of the living room to achieve a neat and artistic visual effect. The major highlight is that at the corner of the entrance foyer to enter the public domain customized their favorite fish tank in an embedded way. No matter which direction you view, can see lift spirits images, and make a new interpretation of home greenness.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The house owner is pleased and satisfied with the design aspects. Frankly said, "Once step in, just want to stay at home." Wooden and cement tones, go with the fish tank and plants, strolled in sunlight, as if in the jungle of the city. In addition to creating a style, practical function is also perfectly programmed. Circuits, lamps, storages, furnishings are all integrate into the space, make people feel leisurely and carefree.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project finished in 2018, located in northern Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
we abandon the general residential planning method. Behind the foyer is the kitchen and dining area. The living room and the study are with large windows to enjoy the natural daylight illumination. Remove beams and barriers; use the elliptical log as the grille. Besides weakening the boundary, can also enjoy the sunshine. The screen and the projector are lift up to the ceiling beam, and use laminate lamp to create indirect lighting effect. Considering the doubts of pressure beams above the living room, adopt inclined plane design to alleviate the sharp angle and abrupt vision and make the field more diverse.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Use 4 cm thickness wood cortex laminate board to erect bookshelves.

TAGS:
Japan-Style, Pure, White, Fish Tank, Harmony

RESEARCH ABSTRACT:
Use 4 cm thickness wood cortex laminate board to erect bookshelves on the study wall, and the iron square pipes are used to strengthen the structure. Even if put plenty of books on won't be deformed. The cement premier layer back wall and the lamps of cement material exactly echo the LOTOS wall of the corridor. Bring out the texture of fair-faced concrete; shape the tranquil Japanese-style home atmosphere.

CHALLENGE:
The difficulty of the design is that how to inlaid the fish tank into the cabinet body? Considering the damp and mildewed condition of the wall cabinet, so that we use the moisture proof foam board to avoid mildew breeding and achieve heat dissipation through the exhaust fan.

ADDED DATE:
2019-02-20 15:08:58

TEAM MEMBERS (1) :
Ya-Feng Chen

IMAGE CREDITS:
All photo credits belong to Shang Yan Design Co. Ltd.

PATENTS/COPYRIGHTS:
Copyrights belong to Shang Yan Design Co. Ltd., 2018

Visit the following page to learn more: http://reurl.cc/8j45j
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Shang Yan Design

PROFILE:
For us, every dream deserves to be implemented. When the established pattern cannot meet the demand, leave for the designers to accomplish. Through combine different materials to transform into spatial vocabulary and form the emotional dialogue between natural light and life function. We regard each work in a class by itself- achieving beauty from details, creating fine taste from life and shaping a timeless classic in the space.

NOMINATION DETAILS

Hinomori Resident Villa by Wei-Hao Lin is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· The profile and other works by Wei-Hao Lin is also kept secret. This information will also be available later.
AWARD DETAILS

Hinomori Resident Villa by Wei-Hao Lin is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2018 - 2019.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Wei-Hao Lin.

· Click here to view the profile and other works by Wei-Hao Lin.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Wei-Hao Lin's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Hinomori Resident Villa? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Wei-Hao Lin, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |