The Panelarium Urology Clinic by Tetsuya Matsumoto

Home > Winners > #77257


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
The Panelarium

PRIMARY FUNCTION:
Urology Clinic

INSPIRATION:
The Panelarium design was inspired from the digital world. The binary system components 0 and 1 were interpolated in the white space and embodied by panels that jut out from the walls and ceiling. All surfaces of the space were finished in white generating a pure and clean atmosphere acting as a three-dimensional canvas, on which the panels punctuate the monotony. The panels are white except for one side which is either black or a back-lit translucent glass.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The Panelarium is an interior space design for Matsubara Urology Clinic. This design features a clean white minimalistic space, a tribute to hygiene but also to the doctors advanced technological use of the da Vinci robotic surgery systems. The design uses white panels, with only one surface which is either black or backlit. The panels although their aesthetic appearance but they are all functional, they become benches, blinders, shelves, counters, or just keeping the balance.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The entrance gives on the reception counter and the main waiting room furnished in white chairs. Before its turn the patient will be transferred towards the inner waiting room, to either a bench or a counter, facing the room for the treatment he is supposed to receive. The blinder panels in this space are meant to secure minimum privacy by covering the patient's face. The treatment rooms are all linked by a backyard from the other side, used for medical preparations or examinations.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
Project start: October 2017. Construction start: February 2018. Project/Construction End: April 2018. Location Designed and constructed in Himeji City, Japan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
This interior space takes place in the second level of an already existing commercial and medical building. The walls were built using simple LGS metallic structure, covered in plasterboards, and finished in wallpaper. The panels are made by wood, fabricated by a furniture maker, and finished in melamine sheets, the backlit panels uses LED lighting and covered in translucent acrylic. The left wall of the reception space is finished in dark mirrors.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Gross Built Area: 145sqm W22720mm x D7650mm x H2600mm

TAGS:
japan, urology, clinic, futuristic, space, inside, white, minimalism, panels, binary, medical

RESEARCH ABSTRACT:
How can space design reflect technological advance of a medical doctor? That was the starting point of the Panelarium's design. Drawing the plans, there was not so much space left to secure privacy in the inner waiting room, this point was essential especially that urology patients feel shy about which kind of treatment or examination they were receiving. The design proposes to use a series of panels solving functional problems and at the same time imitating the technological binary system.

CHALLENGE:
Dr Matsubara is an international award-winning urology surgeon. He is one of the very few doctors that are licensed to operate using the da Vinci robotic surgery system. The doctor is establishing his own clinic in Himeji City, Japan. The challenge of this design was to create an efficiently functional medical space that can reflect the doctors medical and technological advance. This space was meant to be bright, futuristic and provide patient with a sense of comfort and confidence.

ADDED DATE:
2019-02-18 11:37:58

TEAM MEMBERS (2) :
Motoaki Takeuchi and Farid Ziani

IMAGE CREDITS:
Image #1: photographer ©Stirling Elmendorf, Panelarium, 2018.
Image #2: photographer ©Stirling Elmendorf, Panelarium, 2018.
Image #3: photographer ©Stirling Elmendorf, Panelarium, 2018.
Image #4: photographer ©Stirling Elmendorf, Panelarium, 2018.
Image #5: photographer ©Stirling Elmendorf, Panelarium, 2018.

Visit the following page to learn more: http://ktx.space/
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Matsubara Clinic.

PROFILE:
- Japan Urology Association certified specialist - Japan Urology Association certified guidance doctor. - Japan Society of Robot Surgery certified national B grade Robo-Doc-Pilot. - Japan Endoscopic Technical Surgery Society certified doctor for Urological laparoscope. - Japan Urological Endoscopy Society certified for urological laparoscopic technology. - Japan anti-Aging Society Certified Specialist.

NOMINATION DETAILS

The Panelarium Urology Clinic by Tetsuya Matsumoto is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· The profile and other works by Tetsuya Matsumoto is also kept secret. This information will also be available later.
AWARD DETAILS

The Panelarium Urology Clinic by Tetsuya Matsumoto is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2018 - 2019.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Tetsuya Matsumoto.

· Click here to view the profile and other works by Tetsuya Matsumoto.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Tetsuya Matsumoto's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like The Panelarium Urology Clinic? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Tetsuya Matsumoto, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |