Circularity - Genesis Resident Villa by Lin-Chang Man

Home > Winners > #77064


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Circularity - Genesis

PRIMARY FUNCTION:
Resident Villa

INSPIRATION:
The householder is middle-aged, consequently we based on sedate and prudent to present the hue and style. Through natural materials and concise lines to depict natural images, create a sense of hierarchy in space. One of the entrance sides is a flexible recreation area, with wooden grilles well spaced on the bookshelf wall. Under the projection of sunlight penetrates the blue-green yarn mantle, the vaguely rhyme of the bamboo forest leapt up, to create a peaceful and elegant art scene.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
As an important spiritual element in Chinese culture, "circularity" also symbolizes perfection and consummation.Therefore, in the corridor of the dining room, especially design a penetrate tracery to shape the visual effect of "scenery in the scene"; connect the striped glass screen on the side, slowly releasing the transparent light between the virtual and the real.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
Through the original state of materials combined with exquisite workmanship, it presents the beauty of natural artistic conception, the intersection of materials and the tracery design of the transition zone of the living room and dining room, it also reveals the transmogrification between the domains; the moderate feeling of the family flows amid, leisurely, graceful and classic tranquility. The reclusion aesthetics that integrates the New Oriental, postmodern, humanistic elements came into being.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project finished in 2018 in northern Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
We are expert in using "Different material collocation". The corridor is based on dark marble. Tables are also a highlight in the space; irregular geometric lines break the established impression. "Blanks" is the distinct technique of Chinese ink painting. It expresses more imagination space. Therefore, we dyed the steel brush wood skin white at the entrance and TV wall. It integrates the East concept of "penetrable", and creates a visual aesthetic sense of "virtual/reality".

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
It's a large space more than 264 square meters with four rooms pattern. We try to get rid of the domain obstacle as much as possible. We dismantle the original TV wall, add up a 15 cm platform, let the floor rise up to form a corridor. Otherwise, each 8 mm wide wooden grid cabinet is used to construct the image of bamboo forest. At the entrance of the foyer, inception with the cabinet, extending the TV wall. The normal depth is about 4 meters and the width is about 5 meters. However we divert the space. Therefore, the TV wall is designed to be 6 meters deep and 8 to 10 meters wide.

TAGS:
New Oriental, Post-modern Style, Blanks, Penetrable, Natural, Different Material Collocation

RESEARCH ABSTRACT:
Peep into it, you'll see the oil painting sliding door behind the dining table is tastefully furnished; from far to near, in full view of the artistic conception of landscapes. In such a natural space scene, we balance the domain temperature and ambience through iron castings and metal lines. For furniture selection also adopts post-modern style lighting, tables and chairs to add visual highlights.

CHALLENGE:
In order to live up to the owner's entrust, we hope to create a permeable vision to link up emotional interaction through the appropriate movements. Therefore, the original compartments are dismantled, a flexible recreational area is planned to increase the space's tolerance and visual breadth.

ADDED DATE:
2019-02-17 10:05:10

TEAM MEMBERS (1) :


IMAGE CREDITS:
All images credits belong to DAMAN Interior design/LIN-CHANG MAN,Circularity・Genesis, 2018

PATENTS/COPYRIGHTS:
Copyrights belong to LIN-CHANG MAN, 2018

Visit the following page to learn more: http://daman-idco.com
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
DAMAN Interior design

PROFILE:
Director Linchang Man takes life as the design spiritual food. Initiate from life, shapes the spatial exquisite experience. He mentioned ~ “Before design, we must learn first to enjoy life!” Only after comprehend and learn through practicing the life, the designer then might be able to create the most comfortable humanized living space. The design core revolves around the humanities esthetics. It constructs the multifaceted structure field with design vocabulary. Being an expert in controlling the appearance of light, shadow, hue and artistic presentation. The works often show the beauty of natural purity and profound and magnificent artistic details. It not only pursues the integration of design and art, but also emphasize to the inheritance and continuity of design concept, constructs the blueprint of interior design dream, and preserve the passion and persistence of design.

NOMINATION DETAILS

Circularity-Genesis Resident Villa by Lin-Chang Man is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· The profile and other works by Lin-Chang Man is also kept secret. This information will also be available later.
AWARD DETAILS

Circularity-Genesis Resident Villa by Lin-Chang Man is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2018 - 2019.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Lin-Chang Man.

· Click here to view the profile and other works by Lin-Chang Man.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Lin-Chang Man's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Circularity-Genesis Resident Villa? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Lin-Chang Man, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |