Villa Riviera Residential House by Willie Zhang and Lin Sheng

Home > Winners > #73446


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Villa Riviera

PRIMARY FUNCTION:
Residential House

INSPIRATION:
The home we want must be natural, vivid, artistic and changeable. So at the beginning of the design, the designer focused on introducing natural lighting into all corners of the house, using the changing light of the four seasons to create different spots in the space, and distinguish each space according to the color system of the natural theme.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
This case is a large residential design in Shanghai, with an area of 380 square meters. The designer enters the artistic expression from the life habits of the owner, designs each space elaborately in a deliberate and sophisticated way, and finally associates the visual aesthetics with stylish connotation.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The neutral tone of gray and black is the main color of the living room, the hand-made carpeting figure is full of vitality like the bubble in the water in the large white space of the living room. The bedroom space takes modern leisure and natural customs as the main axis, creating a healing atmosphere like a resort hotel. Not only let home become a resting place, but also let the atmosphere of the environment show natural feelings.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in March 2017 in Shanghai and finished in March 2018 in Shanghai.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The entrance uses the top skylight, and opens the wall of the second floor and replaces it with transparent glass, so that the first floor of the second floor can be connected. It also allows the top natural light to enter the room, and reflects the hanging pictures at the entrance with natural light and shadow.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The area of this project is 380 square meters. In the south direction of the basement, we connect its top floor with the first floor, and then use wooden partitions to isolate the outdoor garden to reflect the natural sunshine, forming four seasons of light and shadow changes. In the center of the first floor, a central island is set up to connect with the dining table.

TAGS:
Residential, Villa, House, Artistic, Elegance, Sunlight and Shadow, Fashion

RESEARCH ABSTRACT:
In the real world, nothing is always a single tone. With light, the themes and ideas we want to express and display can be endowed with vitality and appeal. In the design of this villa project, designers of Mendor Interior Design use the combination of light and shadow to create a fashionable and elegant living space.

CHALLENGE:
The first difficulty is the limitation of the building structure. There is no natural lighting and ventilation in the original basement. Another challenge is the combination of visual beauty and style connotation. The owner pays much attention to the functional, emotional and ornamental value of the space, hoping to create the spatial integration and visual tension in the calm and restrained tone.

ADDED DATE:
2018-12-20 10:22:16

TEAM MEMBERS (2) :
Design Director: Willie Zhang and Soft Decoration: Lin Sheng

IMAGE CREDITS:
Image #1: Photographer Qilin zhang, VILLA RIVIERA, 2018.
Image #2: Photographer Qilin zhang, VILLA RIVIERA, 2018.
Image #3: Photographer Qilin zhang, VILLA RIVIERA, 2018.
Image #4: Photographer Qilin zhang, VILLA RIVIERA, 2018.
Image #5: Photographer Qilin zhang, VILLA RIVIERA, 2018.

PATENTS/COPYRIGHTS:
Copyrights belong to Mendor Interior Design, 2018.

Visit the following page to learn more: http://t.cn/E4tczdN
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Mendor Interior Design

PROFILE:
Mendor Interior Design is committed to the interior design and planning of high-end residential, office, club, commercial space and other public spaces. Customer groups are mainly star private houses, high-end real estate projects. Since its inception, the company has adhered to high-quality design. From design to product to final plan, the product chain is complete, providing intimate and fashionable life concept, leading avant-garde lifestyle, believing that life will be changed by design.

NOMINATION DETAILS

Villa Riviera Residential House by Willie Zhang and Lin Sheng is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Willie Zhang and Lin Sheng when results are announced.
AWARD DETAILS

Villa Riviera Residential House by Willie Zhang and Lin Sheng is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2018 - 2019.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Willie Zhang and Lin Sheng.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Willie Zhang and Lin Sheng.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Willie Zhang and Lin Sheng's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Villa Riviera Residential House? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Willie Zhang and Lin Sheng, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |