Bamboo Breeze Exhibition, Communication by Chengzhe Zhang

Home > Winners > #73290


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Bamboo Breeze

PRIMARY FUNCTION:
Exhibition, Communication

INSPIRATION:
Outside the old city of Gusu, the waterfront of the lake was once a place where the famous poets of the Southern Song Dynasty lived. After thousands of years of change, they created a new living experience in the existing places of the city, trying to respond to the current evolution of time and space.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The double entrance designed by the designer to meet the expectations of the owners undoubtedly brings the contrast between contemporary and classical. If "return" is regarded as an abstract cultural symbol, then it means endless imagination, the re-creation of the projection of time and space.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
Designer Chengzhe Zhang also believes that "space should give people an opportunity to think." The quiet space often gives people a wonderful and harmonious sense of time. Continue down the main staircase of the copper casting, and the three-sided floor bookshelf encloses a semi-private collection of books and a reading space. The main staircase serves as an enlarged conch structure, which can be connected to the ground up and down to introduce natural light to the ground. This can be interpreted as an introverted poetic metaphor for the natural residence. Another way to enter the space is to go down the stone steps in the landscape. The sense of ceremony is reflected in it. The basement level leads to the negotiation area, display area and office area. The layout here draws inspiration from the traditional Chinese gardens: varying scenery with changing view-points, the moon-hole and the water, the rock, the spiral staircase all form multiple relationships of pairs.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
This project started in July 2017 in Suzhou (China) and finished in June 2018.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
When the progressive spatial relationship is gradually presented in front of the eyes, it is associated with the scene depicting pavilions in Jiangnan poetry, but it is presented in a newer way.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
From the main entrance of the first floor into the high central hall, the geometric lines of metal, the gray marble of ink texture, and the coffee wood color criss-crossing, which form such a rich facade. The façade is actually a continuous ichnography. The transition between multiple materials is achieved through the unification of different textures, and the auxiliary areas such as the reception area and the exhibition area are laid out behind these façades. The use of rich transparency to express spatial relationships continues through these different façades — with the design of eight screen-style panoramic high windows, the bamboo landscape outside the building becomes the backdrop for the central core of the interior.

TAGS:
Exhibition Center, Oriental aesthetics, Localization, Circle

RESEARCH ABSTRACT:
Since thousands of years of change, the people created a new living experience in the existing places of the city, trying to respond to the current evolution of time and space.

CHALLENGE:
The double entrance was tried to designed by the designer Chengzhe Zhang to meet the expectations of the owners undoubtedly brings the contrast between contemporary and classical.

ADDED DATE:
2018-12-13 06:53:52

TEAM MEMBERS (2) :
Mingxin Lu and Yunhui Tang

IMAGE CREDITS:
Main Image: Photographer Hai Zhu, 2018

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Shimao Group

PROFILE:
Shimao Group is a large-scale international and comprehensive investment group. After nearly three decades of development, it has got two listed platforms: Shimao Property Holdings Ltd. (00813.HK) and Shanghai Shimao Co., Ltd. (600823.SH) in Hong Kong and Shanghai respectively. Shimao Group's global business layout has covered nearly 100 key cities onshore and abroad, including Hong Kong, Shanghai, Beijing, Guangzhou, Shenzhen, Hangzhou, Nanjing, Wuhan and Xiamen. Shimao Group is forming a “sustainable development ecosphere” with its businesses covering real estate, hotels, commercial properties, theme parks, property management, finance, education, husbandry, health, technology and other fields.

NOMINATION DETAILS

Bamboo Breeze Exhibition, Communication by Chengzhe Zhang is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· The profile and other works by Chengzhe Zhang is also kept secret. This information will also be available later.
AWARD DETAILS

Bamboo Breeze Exhibition, Communication by Chengzhe Zhang is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2018 - 2019.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Chengzhe Zhang.

· Click here to view the profile and other works by Chengzhe Zhang.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Chengzhe Zhang's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Bamboo Breeze Exhibition, Communication? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Chengzhe Zhang, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |