Lounge Grandeur Public Service For Residence Building by David Hsiao

Home > Winners > #72849


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Lounge Grandeur

PRIMARY FUNCTION:
Public Service For Residence Building

INSPIRATION:
The Lounge is the perfect spot for human interaction. We hope to build a public lounge area where residents really love to use, like an extension of their living space. The lounge is arranged in four different areas at four corners; there are dining lounge, bar, library and fun gym, residents can freely study and work out on their own, or simply relaxing and hanging out with friends. One can easily see different and intriguing characters in each space.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The Lounge Grandeur is a vivid embodiment of luxurious living environment and style. A sharing living space worth spending some quality time in. The look is dazzling and eye-catching. The public space defines the senses and tastes of the real users. Entering the main building, the grand entrance hall is an oval hub that leads residents as well as visitors into four domains of the lounge. In this transitional passing space, we aim to provide a peace of mind.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
We hope to build a public lounge area where residents really love to use, like an extension of their living space. The lounge is arranged in four different areas at four corners; there are dinning lounge, bar, library and fun gym, residents can freely study and work out on their own, or simply relaxing and hanging out with friends. Each individual space is visually designed to interpret its functions, one can easily see different and intriguing characters in each space.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in summer 2017 and was completed in February 2018, and open to residents in March 2018

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The interaction between free lines, harmonious shapes and layers of ceilings are our main approach to designing the interior space. As the elevated oval hall reveals a generous character, lines defining the longitude and altitude of the lounge space, the metal floral filters by the window of the bar enriches the natural lighting into the space and tells a more subtle story of the space. The choice of wall stone is relatively in a solemn and calming tone, the wooden texture of ceiling design and the table is medium to convey the warm human touch into space.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
the layout of designed space is about 1700 square meters

TAGS:
public space, style, functionality, lobby, service area, dazzling look

RESEARCH ABSTRACT:
none

CHALLENGE:
Entering the main building, the grand entrance hall is an oval hub that leads residents as well as visitors into four domains of the lounge. In this transitional passing space, we aim to provide a peace of mind with the visuals of round objects, line grills, hanging conceptual adornment and sunlight flowing through open glass walls. All those factors create a calming and relaxing mindset for the passengers, so they can take a deep breath and decide which service areas to head to, following the route around the oval void. Within the oval void, two spiral staircases lead residents to the B1 parking space.

ADDED DATE:
2018-11-27 12:00:18

TEAM MEMBERS (5) :
David Hsiao , Pallas Wang, Jed Su, Cherry Su and Jeremy Tung

IMAGE CREDITS:
group efforts of GUDC, Taiwan

PATENTS/COPYRIGHTS:
Copyrights belong to GUDC, Taiwan, 2018

Visit the following page to learn more: https://www.gudc2001.com
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
GUDC, Taiwan

PROFILE:
We aim to design and create spaces that truly reflect the nature of materials that interact with the users and most importantly, realizing the imagination of the designers as well we the clients to the fullest. It's our creed to OBSERVE and SHARE as we design. Our works range from small-scale apartment to grand workspace for enterprises, and we specialize in providing various functions and bet user experiences via efficient layout and connection at the site. Through years of practice, GUDC has become more creative and skilled as a design team; our works have been recognized in prestigious design awards.

NOMINATION DETAILS

Lounge Grandeur Public Service For Residence Building by David Hsiao is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by David Hsiao when results are announced.
AWARD DETAILS

Lounge Grandeur Public Service For Residence Building by David Hsiao is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2018 - 2019.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with David Hsiao.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by David Hsiao.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like David Hsiao's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Lounge Grandeur Public Service For Residence Building? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for David Hsiao, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |