Boxed Waves Architects Office by Hiloni Sutaria Chudgar

Home > Winners > #72559


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Boxed Waves

PRIMARY FUNCTION:
Architects Office

INSPIRATION:
The Inspiration for this design comes from the philosophy of the Studio. The studio's philosophy of recycling materials has been used through out the design. The full height partition wall is used as a storage which makes the space more dynamic and encourages design conversations. The space also serves as storage for the whole space opening up the other area. The lights of the space have three different configurations making the lights usable for different aspects of designing.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
This Project is an Architectural office for a young firm. The studio space has been made into an open plan with movable tables. The partition storage wall is curved for maximum space. The multipurpose lights are made with LED strip lights in tubing forming three configurations. The studio believes in re-using materials. The pantry wall and the boxes in the curved wall are made of cork wood re-used from shipping containers. The glass used in the flooring are old glass doors.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The partition storage wall is curved to accommodate storage for the cabin and the workspace. The bigger shelves open towards the cabin to give space for documents, accolades and books. The smaller boxes open towards the workstations to give storage for the books and other storage for the studio. The re-used glass in the floor is used to break the visual monotony and hardness of the kadappa.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in February 2018 and ended in September 2018

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Most of the materials used in the design are re-used or regenerated materials. For the boxed partition and the pantry partition, cork wood is re-used from old shipping containers. For the Pantry partition it is used as bare bones and is painted in the storage wall. The glass in the flooring is old glass door in a dilapidated site. The lights of the area are designed to be modulated into three configurations by LED strips in plastic tubes with LED strips.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Partition wall: 9 mts x 3 mts Lights: 2.5 mts x 0.3mts Tables: 3 mts x 3 mts

TAGS:
officedesign, parametrics, commercial, office

RESEARCH ABSTRACT:
There was an extensive research into how to re-use materials available and how to best use them in multiple ways. As the space way small many things in the design as used as multiple functions. The partition wall is also a full height fitted furniture that has storage and shelves. The lights can be used as light for the studios, concentrated lights for the laptops and low height lights for the model making. Multiple purposes with simple materials made iterations possible at a shoe string budget.

CHALLENGE:
The hardest part of this design was to get all of these materials and train the works-men to implement re-used materials in a conventional project. Working out the detail of using glass in the flooring with the kadappa was the most challenging part. Also the light details to implement without any glitches and its smooth flow from the ceiling to the lights required a lot of attention to detail.

ADDED DATE:
2018-11-15 10:20:23

TEAM MEMBERS (4) :
Hiloni : Lead Architect/ Founder, Avani Surani : Senior Architect, Rahul : Senior Architect and

IMAGE CREDITS:
Studio Kunal Bhatia

Visit the following page to learn more: http://bit.ly/2BbSIDk
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Hsc Designs

PROFILE:
Hsc Designs is young firm working since 2016. We believe in combining the client's requirements, context challenges, climate and community requirements to come up with unconventional, different solutions for our projects. Each of our projects has an intrinsic experiential value that makes the spaces more usable and enjoyable for the end user. The solution systems designed for projects are derived upon after a extensive research into the user's patterns, functions, and interactions. All of the spaces are computationally designed keeping in consideration the user systems, weather and context conditions to derive the best solution feasible for the site and client. Trying to built such projects in a conservative city, giving the clients better design solutions with low budgets gives the firm an edge. They also have research through built projects trying to find new solutions.

NOMINATION DETAILS

Boxed Waves Architects Office by Hiloni Sutaria Chudgar is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Hiloni Sutaria Chudgar when results are announced.
AWARD DETAILS

Boxed Waves Architects Office by Hiloni Sutaria Chudgar is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2018 - 2019.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Hiloni Sutaria Chudgar.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Hiloni Sutaria Chudgar.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Hiloni Sutaria Chudgar's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Boxed Waves Architects Office? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Hiloni Sutaria Chudgar, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |