Transition Residential Interior Design by I-Chen Ko and Lin-Jun-Xian

Home > Winners > #71419


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Transition

PRIMARY FUNCTION:
Residential Interior Design

INSPIRATION:
The place is geographical nestled in Guan Mountain, comparing to Client's hustle and bustle routine life,a home must have the function to bring calm and peace , when owner coming closer to home, the clouds and mists gradually become thicker in the mountain, likewise, we created a private living transition aisle toward the depth of the space, also a metaphor of the gradually changing mind .

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The designer built the spatial aesthetics as the second layer perception and made the residents and artistic works as the first layer visual focuses.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
Design concept is extracted from Chinese buddhism philosophy of wisdom ,the impermanence in this world ,the unique art taste of owner , and the view that look into the calm essence of life .

PROJECT DURATION AND LOCATION:
2018, Linko ,Taipei

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The simple light-colored texture floor tiles used as the background color in the public space and they set off the Montmartre-grey antique marble on the television wall. The wall utilized the different width carving to create the fence-lines effect and edged with the delicate moulding . It totally portrayed the simple but elegant artistic atmosphere.The open design made the study room no longer be closed. And the bronze-gold showcases let the couple decorate the space with their own collections. The back wall used the male host favorite black forest marble. The natural texture eased the metal light-reflection and looked more elegant to enhance the residential quality. On the corridor to the dining room, the designer created the atmosphere like a hotel lobby by utilizing the bronze-gold. The proportionate floor using the black forest marbles same as the study room that made the whole design look more coherent. The bronze-gold appeared an uncommon visual effect, connecting with the sunlight from the study room and reflection from ceiling lamp in the dining room. It implied leaving from main space and entering to private space. The rose color set off the elegance of the showcase in dining room, and the storage room was hided clever by white wall. It met the owner’s multiple requirements.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
185 square meters. This case exercised various materials, such as bronze-gold, brushed wooden skin, marble, layered glasses, iron members, artistic coatings, engineered wooden floors, porcelain tiles, coating glasses. Especially, The Montmartre-grey antique marble on the television wall and the black forest marble on the study room’s back wall composed a spotlight of the public space.

TAGS:
Island-type wood flooring , Montmartre gray antique marble ,Bronze titanium ,gradient glass angle film

RESEARCH ABSTRACT:
At the beginning of the long axis, the light is introduced into the promenade with white and grey wall color, as a transitional zone between time and space. When the light gradually enters the corridor, using warm red building materials to represents sunset clouds as the transformation point of the next period , like the mountain stacks to layers of space .

CHALLENGE:
The color and interior deco is the most sophisticated part in this project, because the client is a Art collector ,designers have to coordinate the art works and the whole space, make them look harmonious with the client's taste, also the materiel have to be chosen according to the whole space style .

ADDED DATE:
2018-09-28 14:03:27

TEAM MEMBERS (2) :
I-CHEN KO and LIN-JUN-XIAN

IMAGE CREDITS:
Kevin Wu

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Quanshi International Interior Design Co., Ltd.

PROFILE:
ALLNESS Design through the designer's artistic perspective, the material taste into space, from the external environment in-depth user's heart. Not overly decorated as a space appearance, focus on thinking space connotation, because the escape from the appearance to explore the essence, see the mansion at the bottom of a good house genes, beautiful appearance, but in fact extracted the soul of space and people, so that the strength of the space described in-depth texture, is the charm of light and luxury, showing the attitude of life and the pursuit of life. Through the interaction of space with people, we find ourselves, cherish each other, this is the nature of design, our original intention.

NOMINATION DETAILS

Transition Residential Interior Design by I-Chen Ko and Lin-Jun-Xian is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by I-Chen Ko and Lin-Jun-Xian when results are announced.
AWARD DETAILS

Transition Residential Interior Design by I-Chen Ko and Lin-Jun-Xian is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2018 - 2019.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with I-Chen Ko and Lin-Jun-Xian.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by I-Chen Ko and Lin-Jun-Xian.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like I-Chen Ko and Lin-Jun-Xian's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Transition Residential Interior Design? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for I-Chen Ko and Lin-Jun-Xian, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |