Retro Song of New York Residential House by Benson Wu

Home > Winners > #71241


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Retro Song of New York

PRIMARY FUNCTION:
Residential House

INSPIRATION:
A house is not only a place to live in. In the modern time when the individualism takes the lead, space design reflects the real life and thinking. People are the leading role of the space. Through the life experience, unique character, and story, the piling up of colors and materials are applied to interpret the most unique lifestyle.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The reproduction of the New York memory is served as the design inspiration. We arrange all the attachments about the two owners encounter in the city in design. For the unique feeling together with the two owners different styles, we combine the warm vintage industrial style and modern grand style into one. Through the atmosphere arrangement of the fields in the space and with the connection of the reserved grey colors, the combined style represents the two peoples compromise and tolerance.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
For the overall space, we also consider how to increase the family and parent child interactions. The original partition wall of the enclosed kitchen is dismantled and replaced by the sliding door to stop the cooking smells from entering the public area. Placed facing the corridor and the dining room is the kitchen island, from which the female owner can see the living room when cooking and interact with the family in the public area.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
-

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
This project is for the second construction to solve the problems including the fragmented layout, disordered plumbing, and electrical layout, enclosed kitchen, and the large pillar at the entrance without the proper shade. The designer removes the interior partition wall and rearranges the layout and space ratio. The user friendly flow is considered to place emphasis on the comfort of the public space. There is no ceiling in the living room and dining room. The bare wall is painted with the dark grey paint to heighten and extend the ceiling. The dark wood pattern extends from the living room and dining room to the corridor. The floor fields are overlapped to blur the space division and show the broad feeling. At the end of the corridor, the transparent glass door is used to add the extension of the space. On the basis of the dark grey color, the leather of the furniture and the textures of the wood materials, iron pieces, and metals are applied to increase the visual changes. There are some specialties in terms of the techniques. The slate at the entrance extends from the shoe cabinet to the opposite of the front door. The irregular pattern is cut to exhibit the visual aesthetic level. The walls on both sides of the French window are paved with old bricks. The area cladding of the corner and window frame is all precisely calculated, which tests the workers techniques.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
-

TAGS:
Interior, Design, House, Residence, modern country style, loft

RESEARCH ABSTRACT:
Starting from the male owner and female owner story from meeting each other to getting married, we integrate the space styles favored by the two. Through the grey colors, we connect both of their likes and attributes. With the broad and spacious public field as the core design and the arrangement of the open flow and layout, we combine the design techniques of different materials to create the abundant levels full of aesthetics for the home space without losing the warmth.

CHALLENGE:
The original layout is very chaotic. After removing the partition walls in the space, we arrange the most appropriate size of each space and integrate the styles favored by the male owner and the female owner into the different fields. We also have to reproduce the New York scenes by taking the historical and social perspectives into consideration and pay attention to the techniques in construction such as the angles and sizes when putting together the materials for the wall.

ADDED DATE:
2018-09-27 04:16:19

TEAM MEMBERS (1) :


IMAGE CREDITS:
Benson Wu, 2018.

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
CHI DESIGN

PROFILE:
During the ten years since CHI DESIGN was established, we have followed the original intention of our brand, Interior design is not only to plan the space but also to think for every family member living in it. Our design insists on starting from the dwellers needs. By listening to their needs and likes carefully, we observe their taste and thinking. Through the connection between point, line, and plane in the decoration and design, we are devoted to exploring the space texture, pay equal attention to the comfort and visual innovation, and create the unique space atmosphere as well as the most correspondent living field exclusively for the dwellers to satisfy every owners imagination and belonging to a home and build a dream house especially for them.

NOMINATION DETAILS

Retro Song of New York Residential House by Benson Wu is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Benson Wu when results are announced.
AWARD DETAILS

Retro Song of New York Residential House by Benson Wu is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2018 - 2019.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Benson Wu.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Benson Wu.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Benson Wu's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Retro Song of New York Residential House? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Benson Wu, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |