Lane House Residental by Nolan Chao

Home > Winners > #70574


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Lane House

PRIMARY FUNCTION:
Residental

INSPIRATION:
For a fresh stereotype of home design, a way of living in "hutong" brought out the idea of lanes and possibilities in "loading", "uninstalling" and "building up inside". The balance of strong contradiction between privacy and openness was maintained by grills or curtains. To expend the space, the designer removed walls and conceptualized types of block rooms for different functions, each room has at least two connection points of wall mingling as the concept "a block within a block", "a lane within a lane

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Based on this concept of "inside lanes", the designer tried many possibilities as in various decorations to realize and express the idea. The relationship between privacy and openness of the space is the focus of design, when the owners ask for privacy and isolation, they use grilles, curtains, but if they need more space, can abnegate them. The designer treated differently for types of rooms bodied with different functions, with which provided at least two or more "connections" to other blocks, like holes, windows or doors, so that the overall space was formed, as well as the wall shaded.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
located in the bustling area of the city center, an ordinary high-level integrated residential community with seven stories height of one elevator for one household plan, the neighborhood is quiet and nicely

PROJECT DURATION AND LOCATION:
Shifoying Road, Beijing, China

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Provided with more pluralistic room and freedom to experience space association, the host has more opportunities to create ideal way of living while gain great convenience. The designer utilized stone, wood, metal and glass in its natural form with few construction methods to compatible with the interior and exterior to create gray space. The designer paid attention to ritual way of life by adjusting and optimizing this space to improve efficiency.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Gross floor area (sqm): 200 Interior floor area (sqm): 160

TAGS:
interior, design, architect, construction, lane, privacy, openness, loading, uninstalling

RESEARCH ABSTRACT:
People in the room can communicate directly with each other at any spot at any time. The central area is a functional corridor, but the rear corridor contains the most private space, which can be adjusted and blocked with windows, curtains or partition doors. For example, when the owner closes all wooden and mirror doors in the corridor, the place will have a strong boundary and a considerable distance from the outside world, leaving the owner with a very core and ceremonial clean area. At the same time, it takes variability of openness into consideration.

CHALLENGE:
One of the biggest challenges is “in which way people desire to live in here” and “the attitude towards the living space”. Throughout the work, he reduced interference of elements and techniques like colors and shapes so as to only focus on the ritual way of life. The owners can dine or work in the kitchen, bedroom, living room, or a table at any time to enjoy themselves, and these feelings will greatly enhance the owners’ perceptions, understandings and visual perceived efficiency of a day in this "expensive"; city. The essence of living is what the designer constantly thinking about, the designer attempts to find ways to establish meanings for residences and shelters by initial and original intentions in architectural and interior designing for different clients.

ADDED DATE:
2018-09-06 12:39:12

TEAM MEMBERS (1) :
Nolan Chao, Na Cheung

IMAGE CREDITS:
Image #1,2,3,4,5: Yunpu Cai
Video: Yang Bo

Visit the following page to learn more: http://www.arch-is-try.com
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
ARCHISTRY design& research office

PROFILE:
The designer hold the belief that one of the ultimate goals design& research is to extend boundaries, in which bringing enormous opportunities. However, this prosperity does not only belong to the design& research. The rise of design and research comes from new experiences, new environments, new problems, new observations, new opportunities and imaginations that are constantly inspired and shared with others.

NOMINATION DETAILS

Lane House Residental by Nolan Chao is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· The profile and other works by Nolan Chao is also kept secret. This information will also be available later.
AWARD DETAILS

Lane House Residental by Nolan Chao is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2018 - 2019.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Nolan Chao.

· Click here to view the profile and other works by Nolan Chao.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Nolan Chao's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Lane House Residental? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Nolan Chao, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |