Exclamation Mark Residential House by Haungshi Chu

Home > Winners > #69640


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Exclamation Mark

PRIMARY FUNCTION:
Residential House

INSPIRATION:
In the crowded urban area of Taipei, how we meet the practical need of a home in the limited space and keep the visual broadness and smooth? In the space of the 3.6-meter height, we transform area into volume in the vertically upward design and divide and re-organize the original space. The rise-and-fall stair extension and the diagonal line lead to different life fields, and also to create the leisurely and relaxing atmosphere.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
In the project, the four family members expect to live in a space full of boldness and creativity. After the communication with the designer, the original standard four-room layout is changed into the smooth life flow. Follow the arc line, make a turn, and get to the different fields. The owner hopes to have the sufficient storage function for his own collection and the bicycle. At the same time, he also needs the open space for the visit of the relatives and friends.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The overall visual effect focuses on the wood pattern of white and light colors. At the center of the field is the large wooden mass with one side as the TV wall facing the living room and the other side used for the book wall and storage. Above is the study room. The side of the mass is wrapped with the arc and accompanied by the hollowed-out exclamation mark style in response to the refreshing and neat space characteristic. After the kitchen partition is removed, the broad large space is formed to meet the daily need of receiving family and friends. The bar turns and connects to the dining room. The dining table which can be automatically elevated and lowered is divided into three areas to flexibly arrange the table setting according to the number of guests. The elevated wooden floor functions as the dining chairs. When the door panel of the chair is opened, the interior can be used for storage.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in Sep. 2017 and finished in Mar. 2018 in Taipei.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
As the entrance leads to the indoor space, the stairs connect the field. The wall is equipped with the storage and display functions. At the center of the field is the large wooden mass with one side as the TV wall. The vertical space design is also used in the master bedroom, children room. After the kitchen partition is removed, the bar turns and connects to the dining room which can be automatically elevated and lowered is divided into three areas flexibly.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The overall space focuses on the wood pattern of white and light colors. The diagonal lines connect the space to reduce the sharp feeling. The TV wall made of dyed white oak is a great visual point. The upper part of the façade is the diagonal line with the side wrapped with the arc and accompanied by the hollowed out exclamation mark style in response to the refreshing and neat space characteristic. The couch area of the living room extends to the staircase to the study room. The other side leads to the dining area. The staircase is equipped with the lighting function for both atmosphere and safety.

TAGS:
Interior, Design, House, Residence,

RESEARCH ABSTRACT:
On the basis of the nimble and flexible layout, flow, and casual storage, we make use of the vertical height to create the field functions. Through the connection of the staircase and the diagonal surface to the overall space, we create the high and low visual layers and reinforce the storage and exhibition space so that the collection can be stored and displayed. The open display rack design meets the practical and aesthetic needs.

CHALLENGE:
In the limited space, through the inspiration of high and low layers in the space, we create the special space meeting the owner’s expectation to include all life fields and fully store the owner’s interests.

ADDED DATE:
2018-07-03 07:21:59

TEAM MEMBERS (1) :
Designer:Chu Huang Shi

IMAGE CREDITS:
Haungshi Chu, 2018.

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Shizhu Design

PROFILE:
Shizhu Design makes extensions of the intellectual atmosphere with both inner and outer beauty with the multi-layered design technique. By pursuing the innovative thinking and variable styles, Shizhu Design provides the complete suggestions according to different owner’s need and budge to build the residence space with both beauty and function and endow it with the humanistic style.

NOMINATION DETAILS

Exclamation Mark Residential House by Haungshi Chu is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· The profile and other works by Haungshi Chu is also kept secret. This information will also be available later.
AWARD DETAILS

Exclamation Mark Residential House by Haungshi Chu is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2018 - 2019.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Haungshi Chu.

· Click here to view the profile and other works by Haungshi Chu.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Haungshi Chu's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Exclamation Mark Residential House? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Haungshi Chu, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |