Grayscale Reversal Home Design by Norman Chen

Home > Winners > #69396


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Grayscale Reversal

PRIMARY FUNCTION:
Home Design

INSPIRATION:
After 40 years of wind and frost, the building gradually lost its brilliance. Through the redesign of the design team, the old house that bears many years of emotional memories of life can be given a new look. The old house is about to return the hostess to the old time of her childhood, and in another way to continue the feelings of the grandparents who have spanned four generations.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
This house was originally the house owner’s grandmother’s “starting house”, plus she had spent a period of childhood here, so she had a hard time giving it up... After the grandmother passed away, the house was handed to the grandmother’s most loving granddaughter. In order to allow this generational sentiment to continue for a long time, the owner's family decided to move back to this 40-year-old house to start a new life.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
In order to give the old house a new look, after the appearance has been re-applied, waterproof paint is applied to the outer wall and it is combined with grille, glass and wood elements to create a modern sensibility. Indoors, the homeowners loved the industrial wind for their live performances, using bare ceilings with black track lights to show the original flavor. And with a modern texture of stainless steel wool face, iron pieces, gray mirrors and other multi-media, wonderful interpretation of the Loft will be avant-garde fashion style. In the presentation of details in space, designers have not forgotten to blend in Japanese style that is good at it. The wall surface is covered with a brushing technique that presents a hand-made texture touch. Or is it a cement board with an imitation of a building surface, and in a detailed three-dimensional texture, it pays attention to the delicate and quiet temperature. Moderately added elements of the wooden grille allow Japanese Zen and Lofty winds to transform freely in space and mix and match warmth and relief to create simple feelings, contrasting the liveliness and compactness of a room.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
Taipei Taiwan

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The overall design incorporates Loft style, Japanese Zen style and modern fashion features to express a warm, simple and comfortable atmosphere.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The space is based on humans to provide an interaction between watching and being seen. The open relationship between the living room and the dining room makes the dynamics of the occupants a source of observation. Through the expression of openness, a rich and lively change is performed, and the harmonious and harmonious atmosphere is diffused. The overall design makes the space no longer confined to a single purpose of use, and the multi-functional display of the use-oriented aspects.

TAGS:
Home

RESEARCH ABSTRACT:
-

CHALLENGE:
The original space structure was too old and messy. The Living room and the restaurant and the bedroom were originally scattered on different floors, and broken lines caused inconvenience to life. Upstairs, the bedroom was also low in ceiling, unable to play its original function, and was actually used as an empty storage space.In order to solve the above problems, the design team uses the concept of layered settings to put the public and private sectors into the second floor and the third floor respectively. The second floor is planned for the public domain. With an open pattern, it combines the functions of the living room, dining room and kitchen to form a spacious and comfortable interactive field. It is the best meeting place for family or friends. In response to the owner’s request, a room was set up in the hide-out area behind the kitchen and dining area, and a soft cloth was used as a place for children to take a nap. On the third floor, the private sector uses the walkway to plan an open-plan study, and to increase the use of pings effects, it also creates a multiplier effect.

ADDED DATE:
2018-06-29 01:03:11

TEAM MEMBERS (1) :
Gakuju Tsai

IMAGE CREDITS:
Norman Chen, 2018.

Visit the following page to learn more: http://www.hengyueh.com.tw/ec99/rwd1117/about .asp
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
-

PROFILE:
-

NOMINATION DETAILS

Grayscale Reversal Home Design by Norman Chen is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· The profile and other works by Norman Chen is also kept secret. This information will also be available later.
AWARD DETAILS

Grayscale Reversal Home Design by Norman Chen is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2018 - 2019.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Norman Chen.

· Click here to view the profile and other works by Norman Chen.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Norman Chen's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Grayscale Reversal Home Design? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Norman Chen, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |