Qing Residential House by Peilun Li

Home > Winners > #68877


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Qing

PRIMARY FUNCTION:
Residential House

INSPIRATION:
This project is a tribute to Mexican landscape architect Luis Barragan. His works combines simple mass and natural plants to create poetic space. In Qing House, the poetry has always been the designer's pursuit.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
To Hierarchy the boundaries is the design strategy of this project. The 5 concrete walls overlap each other and placed unparalleled by the Comphor trees. Some can plant flowers on the top. Some undertakes rainwater and transfers waterfall into the river. Some has opening at the bottom for the household to extend the sight while swimming. Some plays a role as the base of a platform around the tree. They create transitional spaces for wandering and planting between the public field. For people both inside and outside, the walls are the canvas of shadows and light.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
It was a two-story villa more than a decade which is located at the intersection of two rivers in the residential community in Shanghai. Its’ beautiful scenery was blocked by closed fences. The original building facade was messy and the area was too small for the new households’ use. This project is to refurbish comprehensively the landscape, architecture and interior.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in April 2015 and finished in August 2017 in Shanghai, China.

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Four exposed concrete walls of two-meters high, fifty-centimeters thick are placed by overlapped, staggered, titled the Comphor trees. The negative space between the walls and surroundings is interspersed with arbors or taller shrubs to make the boundary more hierarchical. At the farthest corner is the largest Comphor tree facing the big grassland. The border here is designed with different height as a platform which surrounds the tree toward down to the river.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Site: 985 square meters

TAGS:
Boundary, Concrete, Canvas, Poetry, Less, More, Landscape, Comphor

RESEARCH ABSTRACT:
The poetry in architecture has always been the designer's pursuit. I hope to use the least and simplest structure, combined with the organic changes in nature, to connect the universe with the human scale. Site is always limited, less is more.

CHALLENGE:
Qing House is located in intersection of two rivers in the suburbs of Shanghai. One side across the river is the main traffic flow for the community, the other side is the neighborhood. The design challenge under such conditions is to balance the visual penetration and keep the sense of security at the same time. How to reserve four old Comphor trees in this site is also the issue.

ADDED DATE:
2018-06-18 13:24:22

TEAM MEMBERS (1) :


IMAGE CREDITS:
#1: Fu-ming Lin, 2018
#2: Fu-ming Lin, 2018
#3: Peilun Li, 2018
#4: Peilun Li, 2018
#5: Fu-ming Lin, 2018

Visit the following page to learn more: http://shorturl.at/tCDRZ
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Peilun Li

PROFILE:
Da-In is a design studio from Taiwan. “Da", means 'grande', 'immense' , "In” stands for 'leading’, ‘catalyst’, ‘medium’ in Chinese. The core of its design philosophy is to pursue ultimate creative expressions amongst people, objects, time, and space, but always transcend beyond self.

NOMINATION DETAILS

Qing Residential House by Peilun Li is a Nominee in Landscape Planning and Garden Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· The profile and other works by Peilun Li is also kept secret. This information will also be available later.
AWARD DETAILS

Qing Residential House by Peilun Li is Winner in Landscape Planning and Garden Design Category, 2018 - 2019.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Peilun Li.

· Click here to view the profile and other works by Peilun Li.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Peilun Li's Landscape Planning Design?
You will most likely enjoy other award winning landscape planning designs as well.
Click here to view more Award Winning Landscape Planning Designs.


Did you like Qing Residential House? Help us create a global awareness for good landscape planning design worldwide. Show your support for Peilun Li, the creator of great landscape planning design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great landscape planning designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |