Concerto Residence by Marcus Hsu

Home > Winners > #68816


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Concerto

PRIMARY FUNCTION:
Residence

INSPIRATION:
This project was a newly finished housing project, the design team was first briefed about this project, the first order of business was to get rid of all partitioning but keeping the locations of kitchen and bathrooms, while the key to the re-layout was to enlarge the public space and the usage domain of the master bedroom, as well as to upgrade the supplementary function units of the two bedrooms.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
With the obvious differentiation in preference between the male and female clients, there needs to be a consensus in the layout, before moving on to the critical material selection, matching, and decorative items consideration. In order to satisfy the expectations of the client couple, the design team used lots of line work as the visual groundwork to accentuate the sense of modern design highlighted by its essential elements without the usual classical textural decoration and visual complexity.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
After the wall line is removed, the original beams and columns on site were naturally exposed, especially the beam above the living couch, so the design team first widened the beam volume with layers generated by the white-color base, grooved lines, and volumes, of which the low end carefully align with the white contour lines to form part of the ceiling formwork. And that gets complemented by the tailor-made sofa and the front-fascia design of the marble study desk so that the lowered beam has become the recessive medium that demarcates different spaces, which adds to the balance and harmony of visual perspective of the space.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in January 2015 and finished in August 2016 in Taipei City.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Amongst all the materials, the design team regarded the naturalistic and unique marble as the ideal material to add to the design creativity, and furthermore, the male owner would like to have the public area in minimal design with grandeur, therefore, the design team selected a grey stone piece with great marble of texture for a single frontage traversing the living room and dining area to counter the limiting conventional mosaic piecing technique.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The internal area of this project is around 120 square meters, as the design team adjusted the original four rooms into two rooms, so as to, on one hand, extend the visual depth of the public area, eliminate area wastage in corridor and in general, on the other hand, to significantly elevation the functionality and comfort of the private bedrooms, while establishing a storage space at the front section of the corridor to replace the expensive and space-consuming conventional cabinet.

TAGS:
Modern Minimalism, Disciplined, Minimal Grandeur, Sensibility, Disciplined

RESEARCH ABSTRACT:
With the pristine visual depth of the modernist design, many craft-driven detailing and treatment of forms articulate the exquisiteness and romanticism of the classic styling is the key that gives the space its lively energy, in domains such as Entrance, Living Room, Dining Room, and Reading Area, and Master Bedroom.

CHALLENGE:
To calculate proportion accurately, to bring fragments together, and to strive for the most optimal floor-space usage, are the most primary purpose of modern space design, so that it can cater to the flexibility of the needs of life at various stages in the future, so the design team devised the most optimal the wall lines, according to the service shaft, structural columns, and window openings, etc., and systematic surface management to articulate the custom-made styling.

ADDED DATE:
2018-06-15 08:00:49

TEAM MEMBERS (1) :
Marcus Hsu

IMAGE CREDITS:
HUEI-JHONG HUANG

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Jade

PROFILE:
Practice to implement the life that occupants want. The most concerned about the design of Daihatsu is communication, resulting in a degree of trust, which leads to a sincere, professional, and interactive relationship between the two parties. In the process of communication, we learn to listen to the owners’ dreams, and then dream of designing and practicing ourselves as the practical masters of dreams in space.

NOMINATION DETAILS

Concerto Residence by Marcus Hsu is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Marcus Hsu when results are announced.
AWARD DETAILS

Concerto Residence by Marcus Hsu is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2018 - 2019.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Marcus Hsu.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Marcus Hsu.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Marcus Hsu's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Concerto Residence? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Marcus Hsu, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |