Time in a Circle Residence by Li-Hsu Tsai and Morse Wang

Home > Winners > #68812


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Time in a Circle

PRIMARY FUNCTION:
Residence

INSPIRATION:
The client, married with two children, is a successful enterprise founder who longs for more shared spaces to foster more parent-children interaction. Furthermore, as his traveling experiences has made him nostalgic about on the elegant quality and relaxing ambiance of boutique hotels, which has inspired the design profoundly, through materials, lighting, color, layout, and surface treatment of the interior space.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Historically, the circle symbolizes harmony, completeness, and indivisibility, so the most prominent circle element has been featured in many traditional oriental architecture buildings, while the design preserved a circular form that was demarcated by round columns along with voided partitions to reduce any sense of oppression that may be caused by protruded beams and columns, as well as to cater for storage.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
In order to create a place where the owner and the family members can share their lives together, the design linked the living room, reading area, kitchen and dining room to form flowing line of circulation, as the daily focal point for family members to work, read, dine and talk together. In addition, the design team has adopted a flexible two-way movement path facilitating multiple openings to the outdoor terraces allowing the indoor and outdoor to link together with rich vistas.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in June 2017 and finished in February 2018 in Taichung City.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
This project uses marble, tile, glass, wooden floor, veneer, and gloss paint to meticulously integrate with elements such as stretched leather sofa, so as to create a magnificent and refined boutique hotel style with various types of marble to cater for different ambiances and moods, Angora Pearl for the grandeur of the living room, white Carrara White for the minimalist kitchen, and dark grey marble for a relaxing bathing space for the client.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
As this project is located in the beautiful Taichung City, in a self-owned and self-built land-block residence of 180 square meters, the design team carefully considered the privacy requirement from the client, and hence, divided the overall interior space into two main segments of public reception and private family spaces with dark glass door and modern looking geometric shaped doors, so that visitors may enjoy their visit, and family members may have their residential living uninterrupted.

TAGS:
Grandeur, Luxury Hotel, Practical Functions, Oriental Philosophy, Circle, Marble

RESEARCH ABSTRACT:
As the lives formed throughout the time the occupants spent living in the space, emotions, sentiment, and memories of the family members would precipitate with time. The design, in the form of spatial circles extending outwards, coupled with small round columns symbolizing family harmony in accentuating the artistic aesthetics and grandeur of the space, and its design foci, as distinctive design elements for a relaxing environment.

CHALLENGE:
This project is an RC construction structure of a circular-shaped site, with its facade of curtain wall windows, and as a result, the portioning treatment became very complex, while some of the original glass windows were preserved so as to bring sunlight and greenery view into the interior, which epitomizes the complexity in the technique we deployed to articulate the sense of harmony and refined detailing.

ADDED DATE:
2018-06-15 06:51:06

TEAM MEMBERS (2) :
Li-Hsu,Tsai and Morse,Wang

IMAGE CREDITS:
Yu-Ching,Kuo

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Tsong Yo Interior Design

PROFILE:
Life habits build a relationshipAs Zoom Interior Design Studio was founded in 2014, it has been one of the rising star practices in Taiwan’s design community, where space definition is a key feature in its design doctrine, it puts premium on communicating and understanding the needs of clients, before translating those needs to features and details imbued in the designed spaces.

NOMINATION DETAILS

Time in a Circle Residence by Li-Hsu Tsai and Morse Wang is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Li-Hsu Tsai and Morse Wang when results are announced.
AWARD DETAILS

Time in a Circle Residence by Li-Hsu Tsai and Morse Wang is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2018 - 2019.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Li-Hsu Tsai and Morse Wang.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Li-Hsu Tsai and Morse Wang.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Li-Hsu Tsai and Morse Wang's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Time in a Circle Residence? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Li-Hsu Tsai and Morse Wang, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |