Turning Office space by MII-Design

Home > Winners > #66375


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Turning

PRIMARY FUNCTION:
Office space

INSPIRATION:
With the design of turning the original interior space by 45 degrees, trapezoid and triangle space were created as an interesting area, releasing the flat single axis of the street previously. The space could be street(public area) and the extension of the interior(private area). The exposed beam and column imply the fact that it was formerly the line for private area, and the original interior space is released and connected to the street.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The original site was a long and narrow space without windows, and the roller door blocked natural light. Thus, the space was gloomy, and the interior and exterior space was totally disconnected. It was even harder to have natural light in the office and conference room. Transparent glass square box would be a great solution to allow natural light to come into the space of conference room and office.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
Two trapezoid spaces were created with the design of turning the original interior space by forty-five degrees. The one facing outdoor turned into a little park with plants and offers a space for employees' leisure time and for interaction with neighbors, while the other one for inner space served for a transitional space for entrance as the concept of "entryway" in oriental culture which balances the interior and exterior space.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in February 2017 and finished in May 2010 , and was location in Taiwan taipei.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Since pure white appearance would stain easily from the rainy environment of Taiwan, paint with weatherability is specially selected to avoid taint. In order to create the glass box of the conference room in a tidy and simple way, large scale of toughened glass was applied to reduce cutting lines.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The site of this case is located at the ground floor of the building, and it covers an area of 105 square meters. The backward hinterland shaped by the wall and the glass conference room opens the view which was blocked from the narrow alley and provides an extra shelter and buffer area for the rainy monsoon weather of Taiwan.

TAGS:
Different Street View, Design by Subtraction, Experimental Space, Reverse the Concept, Less is More

RESEARCH ABSTRACT:
The continuos extension of interior space pushing to the street and roller doors that cut down the connections between people are the common street view of Taiwan. We hope to blur the stiff boundary of private and public area with experimental space and to explore different possibilities for interior(life) and streets(society) from the view of architecture.

CHALLENGE:
Security was the biggest concern in the process of design. We were greatly used to the sense of security from the usage of grille, so the imagination of security needed to be transformed gradually for a totally open and transparent space. With the technology of security system and the trust for people, lowest visual intervention was applied for protection, and there were nothing stolen and no accidents since then which proves stiff grille is not the only solution for safety.

ADDED DATE:
2018-02-28 11:57:15

TEAM MEMBERS (5) :
Designer: Tai, Po Yu , Designer: Chuang, Chih Chieh, Designer: Chang, Yen Chieh, Designer: Xiao, You Chen and Designer: Chen, Liang Chi

IMAGE CREDITS:
Photographer Andy Chang, ANDY's Photography , 2017

PATENTS/COPYRIGHTS:
Copyrights belong to MII-DESIGN, 2017

Visit the following page to learn more: http://www.mii-studio.com/
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
MII-Design

PROFILE:
Architecture and space are the containers that carry people’s lives. We like to explore the diversity of people's use of space possibility. Combination of rustic beauty concept with natural materials. Converted into a comfortable and practical living space. Research & find interesting combinations of spaces and ways to use Always been the core price of Mii design. During the discussion with the user. Explore the possibilities of different imaginations in life.

NOMINATION DETAILS

Turning Office Space by Mii-Design is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· The profile and other works by MII-Design is also kept secret. This information will also be available later.
AWARD DETAILS

Turning Office Space by Mii-Design is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2017 - 2018.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with MII-Design.

· Click here to view the profile and other works by MII-Design.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Mii-Design's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Turning Office Space? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Mii-Design, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |