Diagonally divided Residential House by 謐空間MII-Design

Home > Winners > #66367


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Diagonally divided

PRIMARY FUNCTION:
Residential House

INSPIRATION:
In this case, we broke away from general way of vertical and horizontal thinking of layout plan and boldly used diagonal wall to separate the space, so the most vital area for daily life was enlarged. In addition, the fractional spaces formed from the position of diagonal wall were designed for storage which solved the problem for the lack of storage space at the same time.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Since a tiny space often seems stiff and even narrower with the design of partitions, we chose a diagonal wall to link the functions of living room, dining room and bedroom together to eliminate the sense of stiffness and to allow people to comfortably live in the space. The surface of the wall is constructed of abundant variations of forms and structures by the usage of wood, stone and dark paint texture to extend the mobility visually, and thus forms a stylish metropolitan condo.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
Due to the fact that a unique diagonal wall is positioned in the sitting room, the mobility and spatial perception of the space are much different created from turning the axis of the original space. We hope to make the inhabitants to feel the fact that the living space was enlarged within the small house through exceptional design technique.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
In this case, we spent a rather long time of more than 3 months on discussion and adjustment of the design plan. The construction started in January 2017 and finished in May 2017, which took 4 months in total.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Considerable pollution would be created before and after interior renovation; accordingly, natural materials were selected to reduce the influence on the environment and inhabitants. In addition, we maintained the materials with their original texture and applied the materials with varying segmentation and splicing to present a cozy atmosphere of the space.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The site of the case is located at the fourth floor of a ten-storied building and covers an area of 60 square meters. This building is located at a quiet residential area beside Xiangshan(Elephant Mountain) surrounded by woods and hiking trails, but it would quite humid in rainy season. As a result, ventilation and dehumidification system are both matters of concern in designing process.

TAGS:
Small Compact Living, Dividing the Layout Plan with Diagonal Axis, Small Space Enlarged, Natural Materials, Precise Allocation of Space

RESEARCH ABSTRACT:
We are often constrained by the conservative way of thinking developed from Oriental culture and education, so it is hard to think outside the box and propose distinctive solution. However, we brought up the idea of a diagonal line which is commonly considered hard to deal with in the layout plan with the hope to express the idea that perfect solution could be developed through extraordinary way of design thinking.

CHALLENGE:
In the developing process of this case, the most important and the hardest part is the the decision of the axis of diagonal wall. One degree more or one degree less would lead to the waste of interior space or inappropriateness of the proportion. We had to be cautious in estimating the most moderate space needed for each function of living, and decided the degrees of inclination according to the results of precise calculation.

ADDED DATE:
2018-02-28 11:46:30

TEAM MEMBERS (4) :
Designer: Tai, Po Yu , Designer: Chuang, Chih Chieh, Designer: Xiao, You Chen and Designer: Chen, Liang Chi

IMAGE CREDITS:
Photographer Andy Chang, ANDY's Photography , 2017

PATENTS/COPYRIGHTS:
Copyrights belong to MII-DESIGN, 2017

Visit the following page to learn more: http://www.mii-studio.com/
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
MII-Design

PROFILE:
Architecture and space are the containers that carry people’s lives. We like to explore the diversity of people's use of space possibility. Combination of rustic beauty concept with natural materials. Converted into a comfortable and practical living space. Research & find interesting combinations of spaces and ways to use Always been the core price of Mii design. During the discussion with the user. Explore the possibilities of different imaginations in life.

NOMINATION DETAILS

Diagonally Divided Residential House by 謐空間mii-Design is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· The profile and other works by 謐空間MII-Design is also kept secret. This information will also be available later.
AWARD DETAILS

Diagonally Divided Residential House by 謐空間mii-Design is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2017 - 2018.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with 謐空間MII-Design.

· Click here to view the profile and other works by 謐空間MII-Design.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like 謐空間mii-Design's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Diagonally Divided Residential House? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for 謐空間mii-Design, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |