House of Silence Residential House by SUNG-YEN HSIEH

Home > Winners > #65824


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
House of Silence

PRIMARY FUNCTION:
Residential House

INSPIRATION:
This is a house over 20-year-old, the overall structure were old, which means it needed comprehensive restructure. However, the challenge that we faced was, dweller had bought in large furniture such as sofa, dining table and bedstead before remodel. Therefore, atmosphere distribute by the furniture became the main planning point no matter from structure, color or ambience, at the same time fuse in calm and quite style which is the dweller’s favorite, created modern Zen residential.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The open public space widens our visual, at the same time a big window lead in natural light. There are a wood couch include storage capacity near the window. Steel bookcase as the main element at the other side of the wall, and created a study room for family members who love reading. To highlight the texture of warmth texture of wood, the television wall was rendered with grey brick. Cabinet in dining room is made dark color wood with simple and elegant pattern.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
We have always been honored with the principle of subtractive design so that occupants can derive their unique sense of life. In response to the numerous art works by the owner, we hope that residence can shape like an art gallery. Therefore, we removed unnecessary elements, and leave it plain. Ventilation hall area reduces the large storage volume design that can be easily seen in common house, the flat ceiling is to avoid oppression made by the complicated liners. Besides, the seam as the modification brings in three-dimensional level to the simple space.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in March 2017 in Hsinchu, Taiwan and finished in August 2017.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
We use Konishi eco-friendly bond CH38, Konishi eco-friendly bond fast-dry G10Z and formaldehyde free glue. All the building materials which include iron part, wood, wall cabinet and tiles are formaldehyde free. To use those materials is the way to reach the energy saving and carbon reduction goal. To give the owner a healthy life and a safe environment are our responsibility. From building material to glue, all we use are the non-toxic, eco-friendly products. To make a good design, we hope to make the goodness of the earth everlasting simultaneously.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Site area : 132 sq.m

TAGS:
Residence

RESEARCH ABSTRACT:
1) To have a healing and comfortable Zen style living place. 2) We put the focus on the word Zen which reflects the taste of the owner. According to the furniture which already in the place, we brought the Zen aesthetics into the house by modernism way and create a unique, integrated, stress relief modern oriental aesthetics. 3) The specialty of Japanese Zen style is simple and serene. We realized the mixture of wood texture, dark color and gray, with the commodious feeling makes the place deep and quiet. The accordant lines make the space unify and be in accord with oriental image. 4) The key to create the fusion of modernism and Zen is atmosphere building and the retain of the original elements.

CHALLENGE:
We want to redefine Zen. The marrow of Zen is nonrepresentational. The simple feature is accord with modern style, so the key point is remaining the oriental elements. The most challenging part is to redesign the 20-years-old house with the old furniture. To design a space which catch good fusion of those furniture and the space is the goal we fight for. We believe the oriental style can be preserved, go with the time, but still keep its own spirit. Modern Zen is what we want to tell, redefine and rebuild. The design shows the cultural spirit and meet the expectation of the owner.

ADDED DATE:
2018-02-27 07:46:21

TEAM MEMBERS (1) :
HSUAN, OU-YANG

IMAGE CREDITS:
Photographer: WEIMAX STUDIO, 2017

PATENTS/COPYRIGHTS:
Copyrights belong to SUNG-YEN HSIEH, 2018.

Visit the following page to learn more: http://www.1w1w-id.com
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
1w1w Design CO., LTD.

PROFILE:
Working with pleasure, accepting challenges and constantly learning new things are 1w1w's goals for working career.

NOMINATION DETAILS

House of Silence Residential House by Sung-Yen Hsieh is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by SUNG-YEN HSIEH when results are announced.
AWARD DETAILS

House of Silence Residential House by Sung-Yen Hsieh is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2017 - 2018.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with SUNG-YEN HSIEH.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by SUNG-YEN HSIEH.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Sung-Yen Hsieh's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like House of Silence Residential House? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Sung-Yen Hsieh, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |