B. Braun Taiwan Office by Wan Pu Sung

Home > Winners > #65467


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
B. Braun Taiwan

PRIMARY FUNCTION:
Office

INSPIRATION:
The owner envisioned the brand-new office to have an open-plan that encourages communication and interaction, and as the company is in the medical industry, the design also strives to present an overall sense of simplicity and brightness, as well as shaping a healthy working environment.Therefore, we are defined the interior with partition-free open space, where the exterior vista and changes of seasons is brought in to fuse with every part of the interior.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
As we have always placed premium on the functionality of space, and the interaction between people and space, we are aspired to realize such vision in this office domain.After removed the previous closed-off solid-wall partitioning to open up the entire space, through the use of glass partitioning and office furniture, we seek to define the program of each individual area, which, in turn, develops its own functionality.this project is made of individual spaces of multiple functionalities.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
When the interior of the new office was being done, the original warehouse, located on the 12th floor, is to be converted to the temporary office space, which is to be restored, once the new office interior is completed. Considering the would-be difficulty in maintaining the square carpeting of the previous office floor space, due to high maintenance required, as well as Taiwan’s damp climate, we eventually decided to opt for scratch-proof floorboard, and furthermore, the client wishes to create a working environment filled with home-like comfort, however, in order to meet the growing needs of staff increase, we have also planned for the flexibility in adding seats in the future.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
December, 2017 Taipei, Taiwan

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Fiber-board, stainless steel, iron metal work, white-colored glass, manmade rock, square carpet, scratch-proof floorboard.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Located on the 9th floor of an office tower, with an area of 570 square meter.

TAGS:
-

RESEARCH ABSTRACT:
The client is the Taiwan Branch Office of a German company in the industries of medical machinery and equipment, medicine import and sales, founded in 1989, which is echoed with the marked “1989” stationery cabinets. The lobby ceiling and flooring, coupled with the curved path into the visitor and staff areas on both sides of the entrance lobby, defines the public and private domains of the interior space with an elegant and classic manner. In addition to the predominantly white and grey tone space, we brought in a touch of green and purple, key ingredient in the brand corporate visual identity, which preserves the company’s embrace of pure, bright and healthy ambiance, within the industrial styling articulation.The staffs have no fixed seating arrangement in this office, as they have to retrieve their personal working suitcases and make their seating arrangement for every day with freedom and creativity, as large dimension of the working suitcases can creatively work with white-glass cladded on the interior columns to create its own enclave for working and meeting. As we chose to not use the conventional office furniture, but bring out the corporate energy through an organic network of working spaces which created a brand-new sense of creativity and freedom for the staffs to shape their own working life every day.

CHALLENGE:
(1) As the adjustable table in the working area is to be made adjustable individually, we need to work with our furniture makers to tailor-made this unique furniture system. (2) In order to provide quiet environment for phone conversation, either on phone, or face-to-face, in an open environment, we built 3 individual acoustically sound-proof phone booths and meeting rooms, which became one of our main challenges in design. (3)As the top management of this client is German national who envisages a completely open working space, which have posed some psychological challenges at work, so at the early planning stage, there was indeed much time spent in communicating this idea through to the staffs for their eventual acceptance.

ADDED DATE:
2018-02-26 01:40:46

TEAM MEMBERS (5) :
Wan Pu, Sung, Max Huang, Jacob Hsu, Amber Yeh and

IMAGE CREDITS:
Wan Pu Sung, 2017.

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
-

PROFILE:
-

NOMINATION DETAILS

B. Braun Taiwan Office by Wan Pu Sung is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· The profile and other works by Wan Pu Sung is also kept secret. This information will also be available later.
AWARD DETAILS

B. Braun Taiwan Office by Wan Pu Sung is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2017 - 2018.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Wan Pu Sung.

· Click here to view the profile and other works by Wan Pu Sung.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Wan Pu Sung's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like B. Braun Taiwan Office? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Wan Pu Sung, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |