S House Residential by Studio. Ho Design

Home > Winners > #64891


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
S House

PRIMARY FUNCTION:
Residential

INSPIRATION:
The young owner engaged in the financial industry is often working in haste. Our design is planned to provide a villa-style home that combines recreation and modernity where the owner is able to de-stress himself from daily work upon returning to the vast home.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Brighter and light-colored woods and stone materials are chosen and used to deliver a cosy yet fine, resort-like atmosphere. Interspersed with a ray of bright, cold-toned light reflecting on the dark-tinted glass, a great taste of a young modish man is unveiled in this space.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
Upon removing the partition at the front balcony, a spacious foyer is formed and split from the living room with a sliding wooden grille door. The two compartments merge when the door is slide-opened with the view being stretched out; whereas the interlaced light still sprinkles over and enriches the visual impression of the space when the door remains closed. The cooking area is presented in the center of the room as a standalone kitchen island. The design is perfect to be used at ease for a solo drinking session or friend gatherings under the softened, subdued lamplight.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project finished in Taipei City, Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
light-colored stone,wood , stainless,glass

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
155 sq. meters.

TAGS:
Residential, Studio.Ho, Interior, Great Taste of a Modish Man,Villa Resort Style,Cosy and De-stressing

RESEARCH ABSTRACT:
Our design is planned to provide a villa-style home that combines recreation and modernity where the owner is able to de-stress himself from daily work upon returning to the vast home.

CHALLENGE:
A guest room should always be prepared for the elders’ occasional visit. The corridor at the open study area is ingeniously devised to link the master bedroom and the guest room. It sill keeps a certain distance and privacy between two rooms despite the connection. The elders can be easily reached by the family through the barrier-free corridor whenever in need. Apart from being an open study area, the space is additionally planned with a clothes storage system.

ADDED DATE:
2018-02-23 08:19:47

TEAM MEMBERS (1) :
LIANG-YI LIAO and CHUN-YI HO

IMAGE CREDITS:
#1: Photographer moooten, S House, 2011
#2: Photographer moooten, S House, 2011
#3: Photographer moooten, S House, 2011
#4: Photographer moooten, S House, 2011
#5: Photographer moooten, S House, 2011

Visit the following page to learn more: http://www.studioho.com.tw/
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Studio.Ho Design

PROFILE:
1993 Young Designer's Exhibition and Competition Environment Design Outstanding Design Award It made us start the communication to the world with design. Describe the circulation, materials and light in very clean and simple ways. Let space turn back to the use's perspective and the essence of life, create the most comfortable environment and good quality.

NOMINATION DETAILS

S House Residential by Studio. Ho Design is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Studio. Ho Design when results are announced.
AWARD DETAILS

S House Residential by Studio. Ho Design is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2017 - 2018.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Studio. Ho Design.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Studio. Ho Design.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Studio. Ho Design's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like S House Residential? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Studio. Ho Design, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |