Happy Downshifting Residential House by Allness Design Quanshi International Interior Design Co., Ltd.

Home > Winners > #64561


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Happy Downshifting

PRIMARY FUNCTION:
Residential House

INSPIRATION:
The concept of the design is to increase family members' interaction. With a large area of low-saturation black and white with local veneer to create a simple home without losing the temperature of the tonal, using yellow to bring the newborn both lively and full of hope vitality, but also the use of complementary colors purple gray as the spatial focus , Let the family living here, add colorful records of life.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Simple and bright is what the homeowner likes, and so the design team gave more attention to the details and the proportion of materials to create a visual feast of texture and structural aesthetics in a simple space. The hallway connecting the public spaces serves as a future playground for the children. The smooth flow and display design ensures the completeness of the entire public space.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The spacious study room is an important area for parent-children interaction. To fulfill the owner’s storage needs and maintain the aesthetic adherence of the design team, white cabinets are used to create a simple and neat visual effect, while the display cabinets are in black to make the space look bigger. The long table design allows the couple to handle business and use their computers at the same time. In the future, the children can also learn with their parents at this table as they grow.The table seems simple but contains infinite ingenuity.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project is located in Linkou, Taiwan. It is completed in 2017.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The natural texture of the Pandomo floor, the cement-like paint of the TV wall, both add a simple texture to the public space. To restore the comfort and function of the resting area, dark paint and veneer wood is used for the bedside wall. The unique color and texture releases a natural feeling in the space. The use of mixed materials blends the layers of light and heavy, thick and thin, creating beauty with the beauty of contrast; as well as the unique visual beauty of the two effects combined.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The total area of the residence is 209.9 sqm.

TAGS:
Residence

RESEARCH ABSTRACT:
Storage is a problem many families will face, the hostess hopes that even after a long period of living, the space can still be fresh and tidy, and only the perfect storage function, is order to take full account of the convenience in the future. So in the living room, entrance, study room, kitchen and dining room, are planned with a large number of hidden cabinets, also some parts of the cabinet is opened, such as the display units, it can express the owner's personal taste of collection to embellishment personality.

CHALLENGE:
The large space with a floor area of more than 60 square meters originally planned for only 3 bedrooms, making the space appear hollow. As a result, the design team expanded the room to 4 rooms, which can not only provide accommodation for families or friends, but also future family members Increase the flexibility to reserve, in addition to the design of the storage room, the owner will be able to put less commonly used daily necessities or children's goods here, reducing the stack of excess home items.

ADDED DATE:
2018-02-21 06:25:36

TEAM MEMBERS (1) :
Design Director:Ivy Lee

IMAGE CREDITS:
Hey Cheese, Taiwan, 2017

Visit the following page to learn more: http://www.allness.com.tw/workdt/144
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Allness Design Quanshi International Interior Design Co., Ltd

PROFILE:
Allness Design through the designer's artistic perspective, the material taste into space, from the external environment in-depth user's heart. Not overly decorated as a space appearance, focus on thinking space connotation, because the escape from the appearance to explore the essence, see the mansion at the bottom of a good house genes, beautiful appearance, but in fact extracted the soul of space and people, so that the strength of the space described in-depth texture, is the charm of light and luxury, showing the attitude of life and the pursuit of life. Through the interaction of space with people, we find ourselves, cherish each other, this is the nature of design, our original intention.

NOMINATION DETAILS

Happy Downshifting Residential House by Allness Design Quanshi International Interior Design Co., Ltd is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Allness Design Quanshi International Interior Design Co., Ltd. when results are announced.
AWARD DETAILS

Happy Downshifting Residential House by Allness Design Quanshi International Interior Design Co., Ltd is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2017 - 2018.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Allness Design Quanshi International Interior Design Co., Ltd..

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Allness Design Quanshi International Interior Design Co., Ltd..
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Allness Design Quanshi International Interior Design Co., Ltd's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Happy Downshifting Residential House? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Allness Design Quanshi International Interior Design Co., Ltd, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |