Well of Light Residential by Pei-Lin Hsieh

Home > Winners > #64557


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Well of Light

PRIMARY FUNCTION:
Residential

INSPIRATION:
With a core concept central to human and nature significance, the simplified design principle is anchored on return to the fundamental of space, with which the living paradigm of the occupants is synergized, in crystallized spatial disposition. As unbounded by the conventional imaginative process, we use simple and flowing circulation layout to create a comfortable and spacious ambiance, while bringing in light and view to formulate the interior spatiality in its endless visual depth.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
As this project is situated in the enchanting Yang-Ming Mountain, we opted to capitalize on its exceptionally ample light in crafting a harmonious dialogue between human, space and natural environment. The public domain is an open space demarcated with various floor elevations so as to allow poured in light to diffuse throughout various parts of space, while creating independent spatial usage with visual access interwoven in between, an essential domain for family gathering.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The corridor is, more often than not, an overlooked aspect in general design, as we believe it not just being a transitional space but also a space of flexibility for recreational events. As multi-functional spaces are demarcated by wooden grill sliding door, we allow the interior domains to be flooded with sunlight, and giving rise to an innate serene ambiance, as well as, to a well-ventilated and bright quality environment; The long corridor extended from the entrance, permeated with visual aesthetics of purity in its materiality and color-tones. Furthermore, we precisely plan the width of corridor so that this area of flexibility is also part of the space of recreation, for the enjoyment of family members.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
November, 2017 Taipei, Taiwan

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The back-wall to the living room couch is given a wooden material vocabulary and clean-cut grooved lining depicting an elevation of modern culture, as the partitioning at the overlapping section of public and private domains is matched with grey-blue and timber colors to give a clean visual of the corridor, and shaping an elegant interior vista.We extend the wooden materiality and its visual warmth into the bedrooms, where wardrobe door panels are cladded with bright-colored wooden skin which injects a refreshing energy into a tranquil resting ambiance; Through exquisite masonry texture, we shape the bathroom space with the star-class hotel aesthetics, by using white rock-face tile instead of marble to achieve anti-slippery effect.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The interior space is of 120 square meters in area, and through our meticulous layout and circulation planning, we maximize spatial visual depth to give the owner a care-free living stage. The space is centered on a large visible column which dictates the planning of bathroom and storage spaces, as we meticulously highlight the structural element as an aesthetics advantage, and having multiple materials deployed to achieve an overall consistency that renders the intermediate space to be the node of emotional transition.

TAGS:
-

RESEARCH ABSTRACT:
As the owner of this project is a near-retirement couple, living abroad most of the time, hence very much cherishes the time spent with families, we opted for an open-planning spatial strategy to shape a network of multi-functional spaces of flexibility and interconnectivity, so as to indulge family members for a free and interaction-rich living ambiance, while we plan large glass area for living and kitchen-dining rooms to creatively allow exterior view flowing into the interior, the boundary between the urban and the natural being slowly decimated. From the view of overall composition and structure, the interior space is broadened with panoramic spatiality and shortened corridor width, before generating an articulate visual axis, epitomizing a strong asset value. In terms of design stylistics, we use an elegant pure white-color base, interwoven with warm visual texture of wooden materiality, and with a simple design vocabulary to induce a fresh and delicate sense of space. With articulation of exquisite materiality, and modulated color progression styling, we bestow upon the interior with much flexibility and scale, while amalgamating perfectly the grandeur of the commercial living and the aesthetics of the refined and the sophisticated.

CHALLENGE:
With the original crowded layout, and spatial fragments created by the large central column, while unnecessarily elongated corridor space accentuated the poor illumination and over-consumption of spatial utility. Therefore, by breaking away from all types of preconceived notions and boundaries, we freed up the domain spatiality by deploying a sensible layout, which contained the large column within the private domain, which, in turn, opened up bathroom and storage spaces, in matching the expectations and imaginations of the owner couple towards their ideal home.

ADDED DATE:
2018-02-21 03:08:05

TEAM MEMBERS (1) :
Pei-Lin,Hsieh

IMAGE CREDITS:
Pei-Lin Hsieh, 2017.

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
-

PROFILE:
-

NOMINATION DETAILS

Well of Light Residential by Pei-Lin Hsieh is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Pei-Lin Hsieh when results are announced.
AWARD DETAILS

Well of Light Residential by Pei-Lin Hsieh is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2017 - 2018.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Pei-Lin Hsieh.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Pei-Lin Hsieh.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Pei-Lin Hsieh's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Well of Light Residential? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Pei-Lin Hsieh, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |