Linkou Z House Residential Space by Being Design

Home > Winners > #63564


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Linkou Z House

PRIMARY FUNCTION:
Residential Space

INSPIRATION:
The house owner was once the chief editor for a fashion magazine who still preserves the habits of reading and acquiring new knowledge after retirement. The owner expects to see the beautiful park views when lifting up the head and reading online at home.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The original house construction was 4 rooms with 2 living space; where each room is independent that limits the areas of lighting from outside. The overall space is designed in X and Y axis with each axial dimension connecting to different relation. The X axis depicts the interaction between space and people, where the TV wall and the kitchen island serve as the visual focus. The Y axis describes the connection between space and natural,introducing lighting and greenness to the room.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The reallocation of the movement defines the scope of different space within 100m2 so to satisfy the spatial requirement of all family members. Outside of each bedroom is a buffer space that maximizes the storage function. The overall space is designed in x and y axis with each axial dimension connecting to different relation.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in May 2017 and finished in October 2017 in Linkou district, Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
After understanding the needs of the owner, the designer analyzes the axial lines and creates an independent mass using the division of TV wall and structural wall, thereby introducing the cozy natural lighting into the space. The integration of work zone and dining table also meets the owner’s expectation to enjoy the beautiful views outside the window and live with the nature.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
100m2

TAGS:
Relationship between Axial Line and Mass, Connection between Design and Nature, Depth of Field, Structure

RESEARCH ABSTRACT:
The designer re-designs the spatial axis relationship explicitly on the movement and improves the inadequacy of lighting through spatial mass relationship. The use of imported rock-pattern system board in space hides the TV cabin. The dark-smear of wooden grille in the back is applied as the background of stability, highlighting the spatial level while depth of field re-extends to the white background wall in the back after opening the sliding grille door, which mutually drags with the mass to build more abundant layers.

CHALLENGE:
The original construction company designed the housing unit with four rooms, where each room is an independent space that limits the areas of lighting from outside.The designer detaches the original TV wall from the building structure to introduce outdoor lighting into the room, connecting the previous dining space with outdoor environment while extending the TV wall view into the bedroom. The light and suspended surface design of kitchen-island in the dining area has become the main focus.

ADDED DATE:
2018-01-31 09:44:47

TEAM MEMBERS (1) :
LO SHIH-CHENG

IMAGE CREDITS:
Being Design, 2017.

Visit the following page to learn more: https://goo.gl/LihJym
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Being Design

PROFILE:
Being is the keyword and the mission of management. The central idea is to experience the atmosphere of the environment through five senses and listen to the real needs from the dwellers, which advocates for creativity to take place. The design infuses foreign objects into the space with sophisticated movement arrangement, highlighting the spatial features after the design and modification as well as exhibiting the exceptional artistic personality in life of the dwellers.

NOMINATION DETAILS

Linkou Z House Residential Space by Being Design is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Being Design when results are announced.
AWARD DETAILS

Linkou Z House Residential Space by Being Design is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2017 - 2018.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Being Design.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Being Design.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Being Design's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Linkou Z House Residential Space? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Being Design, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |