Kyonavi Tourist Information Center by Junichiro Azuma

Home > Winners > #63448


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Kyonavi

PRIMARY FUNCTION:
Tourist Information Center

INSPIRATION:
For this project we aimed to provide an Essence of Kyoto for the visitors, both Japanese and foreign. To do this, we tried to incorporate the traditional Japanese aesthetics of natural beauty and Sukiya style. Wrinkled aluminum mimicking paper, and black granite tiles in place of tatami mats, we also experimented with modern materials used in a novel way to pay homage to traditional Japanese architectural design. We tried to discovered a hidden Japanese beauty in functional modern materials.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The Kyoto Tourist Information Center is a new tourism information center operated by the city and prefecture of Kyoto located in the Entrance to Kyoto, Kyoto Station. Our aim was to make it a fitting starting point to the International Tourist City, Ancient Kyoto. We attempted to organize the abundant and various types of information to be easily understood and useful for visitors. The space is functional yet contains the spirit of Kyoto and traditional Japanese design.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The Tourist Center is a place tourists visit before going to their destinations in the city. Upon leaving they will visit the real Kyoto destinations. For this reason we did not want the Tourist Center to feel fake in comparison. We wanted the visitors to experience the essence of Kyoto from the beginning.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
2F of JR Kyoto Station Building, Shimogyo-ku Kyoto-shi, Kyoto OPEN:MARCH 2010

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The floor used tiles to mimic traditional “tatami” mats. The walls are made of rough steel plates. Wrinkled aluminum is used in place of “washi” paper. The traditional material is replaced with a modern material, yet it retains the original spirit through the common expression of wrinkles. The pattern also evokes the famous checkered pattern of the “fusuma” screens at Katsura Imperial Villa. In this way, many traditional Japanese motifs are expressed through modern materials.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
width 8,635mm x Depth 32,530mm height 2,700mm area 280sqm /Tourist Information Center 120sqm, Office 65sqm, conference room 17sqm, Stock room 69sqm.

TAGS:
wabi-wabi, ZEN, simplicity, MINIMUM, Japanese architecture, SUKIYA, tea-ceremony pavilion,

RESEARCH ABSTRACT:
Kyoto has had more than 50 million visitors in recent years. There has especially been a dramatic increase in foreign visitors. Kyoto City and Kyoto Prefecture originally operated separate Tourist Information Centers. In order to provide a better experience for visitors, it was decided to combine the facilities. Due to an increase in Asian visitors, services are provided in English, Chinese and Korean. A system consisting of signs on the counter indicate which language each staff member speaks.

CHALLENGE:
The original opening of the space facing the busy station was very narrow. We were concerned it would be difficult for visitors to notice the Center in these conditions. For this reason we decided to incorporate the adjacent station signage, an observation deck, and a stairway into a Tourism Information Zone. We proposed this rethinking and redesign the public space to the developer and station authorities. Our proposal was accepted and thus allowed us to greatly increase the visibility of the Center by expanding the visual facade area.

ADDED DATE:
2018-01-27 03:24:04

TEAM MEMBERS (1) :
Graphic design:Masaaki Hiromura (Hiromura design office)

IMAGE CREDITS:
Image #1: Photographer Tatsuo Hanashiro, 2010.
Image #2: Photographer Tatsuo Hanashiro, 2010.
Image #3: Photographer Tatsuo Hanashiro, 2010.
Image #4: Photographer Tatsuo Hanashiro, 2010.
Image #5: Photographer Tatsuo Hanashiro, 2010.

PATENTS/COPYRIGHTS:
Copyrights reserved by Junichiro Azuma & JA laboratory, 2010.

Visit the following page to learn more: http://www.ja-labo.jp/
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
JA laboratory

PROFILE:
JA Laboratory is a design office owned by Junichiro Azuma. The company is based in Osaka and handles various space designs including interior design for stores and all type of commercial facilities.

NOMINATION DETAILS

Kyonavi Tourist Information Center by Junichiro Azuma is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Junichiro Azuma when results are announced.
AWARD DETAILS

Kyonavi Tourist Information Center by Junichiro Azuma is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2017 - 2018.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Junichiro Azuma.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Junichiro Azuma.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Junichiro Azuma's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Kyonavi Tourist Information Center? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Junichiro Azuma, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |