Terraza Residence by Zeta Chu

Home > Winners > #63376


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Terraza

PRIMARY FUNCTION:
Residence

INSPIRATION:
Inspired by the context of the property which merges urban with the coast, we fused Hampton’s style with modern elements to create a comfortable, coastal ambience. The platform design borrows idea from natural leveling; the feature colour is extracted from the palette of ocean; materials like timber, stone, and linen is found in the woods; the dynamic lines formulate the flow of wind. All these elements echo with each other to create a symphony of the nature for the household to enjoy.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Making use of the high ceiling, mezzanine levels are created to extend space. The multi-function area at raised platform acts as the intermediate between different levels and merges semi-private area with common space to promote interaction among the family. Segmented steps instead of long stairs connect the platforms and link up space, with the wooden curve gliding along the ceiling from the foyer to living area across dining area, outlining the path of flat and ties the entire flat together.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The original layout is scattered and space is not well linked. The new design provides a better flow and smoothens the circulation. The central axis of the flat is common area that facilitates family gathering. The master bedroom locates at one side of the flat which provides private area for the couple, whereas son's bedroom locates at the other side, creating personal space for the young man. Common area is also extended upstairs for semi-private purposes, increasing flexibility of space.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project was started in April 2017 and finished in September 2017 in Hong Kong.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Substantiality is a critical factor when we choose materials for the design, as the clients hoped that the renovation could last for a long period. Durable materials and user-friendly hardware (e.g. electrical hinges and smart lighting) are therefore used. We also care about the nature of materials to the environment and human. Eco-friendly and bio-degradable ingredient are our first priority, such as E0 wood panel for furniture, which is toxic free with low levels of formaldehyde.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The residential apartment locates at Park Avenue, a private housing estate in Tai Kok Tsui, Kowloon, Hong Kong. The property sites adjacent to Yau Ma Tei Typhoon Shelter. The saleable area of the apartment is 950 square feet, with a ceiling height of 4.3 meter.

TAGS:
hamptons, highceiling, platform, stairways, smartliving, loft, naturalmaterials

RESEARCH ABSTRACT:
-

CHALLENGE:
The high ceiling of the apartment provides great possibilities, yet giving us a struggle between its visuospatial benefits and space utilization. We tried many layout options before we achieved the final design: full ceiling height is kept in common living area, and mezzanine design is done in private area. There is also a problem at the existing structure that a low beam runs across the plan. The designer created a wooden curve to not only hide the beam, but also featuring the overall design.

ADDED DATE:
2018-01-24 10:31:54

TEAM MEMBERS (1) :
Designer: Ms. Zeta Chu

IMAGE CREDITS:
Zeta Chu, 2017.

Visit the following page to learn more: http://www.raz.hk
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
RAZ Interiors Limited

PROFILE:
The clients are a middle-aged couple and their 15-year-old son. One of their main priorities was shared space for different purposes, including a living area for post-meal gatherings, a quiet study place and a piano room. They wanted to promote better communication among the family while still enjoying personal space. The parents preferred simplicity to fussy, fancy design and wanted to create a relaxing ambience through the inclusion of natural elements. They also asked for increased storage space to hide their bulky, rarely used possessions. The teenage son wanted a young and energetic design style that embraced his favourite colour, turquoise. Moreover, he required space of his own to display his models and collections of souvenirs from overseas travels. As the family do not wish to renovate for another 10 years, a user-friendly design and durable materials were preferred.

NOMINATION DETAILS

Terraza Residence by Zeta Chu is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Zeta Chu when results are announced.
AWARD DETAILS

Terraza Residence by Zeta Chu is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2017 - 2018.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Zeta Chu.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Zeta Chu.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Zeta Chu's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Terraza Residence? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Zeta Chu, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |