Place of Light Residential villas by Kot Ge

Home > Winners > #63295


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Place of Light

PRIMARY FUNCTION:
Residential villas

INSPIRATION:
We trace the footprint of the aesthetics both at home and abroad, from which we find that in the course of pursuing beauty, we always soften the sharpness, reduce the complexity, and finally integrate it with the real world. When we look at the pursuit during the Wei and Jin Dynasties, namely “the blossoms of the lotus are more beautiful than the artificial works”, or when we examine the literati taste of the Northern Song Dynasty, namely “roughness”, “nature”, and “plainness”

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The market is filled with luxury houses endowed with various concepts. Place of Light is different from others, which is used to hold life rather than to copy styles, from which one can feel the care on the city and the thinking on the aesthetics made by the development and design team of the Poly Group. Design is always a process of selection. The “retaining” and “abandoning” are related to the understanding of function, the orientation of values and the perception of beauty.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The light casts into this five-storey villa mainly through the patio in the atrium. The underground two storeys are used to meet the owner’s preferences. The sitting space in the first storey is equipped with front and rear courtyard, which is the most precious resource of the building. The second and third storey is the family’s living space.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
Design time: March 2017 Completion time: June, 2017 Project location | Beijing•China

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The light casts into this five-storey villa mainly through the patio in the atrium. The underground two storeys are used to meet the owner’s preferences. The sitting space in the first storey is equipped with front and rear courtyard, which is the most precious resource of the building. The second and third storey is the family’s living space. The most special part of this building is the 5-storey and 17-meter-high patio used for light casting. It is the core area for creating the “light” memory. The first intuition of LSD is to leave blank. We also attempt to use the seasons theme or other more artistic expressions to decorate this space, but when the designer stands at the bottom of the patio, when two beams of light cast on walls, slowly move and interlace with each other, at the same time, the color of the setting sun is filled with the glass box - LSD begins to firmly believe that the best and the only decoration way for this space is the changing light according to time and weather. With the support given by the Poly design team, we overturn all programs and make place for light. The design should make the space reasonable and create resources based on the original building. As the sitting space of the residence, the first storey would be the first impression of us on the whole building. In this space LSD places a home garden, forming a sense of outdoor entrance. It becomes a part of the whole space, not only maximizing the visual sense on the wide of the living room, but also matching the scale of the building. The south and north courtyards are integrated as an extension of the living function. We conducting design, we take the courtyard and the living room and dining room as a whole. In terms of the layout, we use main sofa and large coffee table to create a stable surface, producing primary and secondary relations and space rhythm. In terms of the furniture, we restrain the desire of interpretation and egotism, and make place for the building and space. The building or hard outfit is both the prerequisite and restraint of the soft outfit. However, all innovations originate from restraint. Our work is to make the original design intent more clear due to our involvement. Most of the time, we have to dismantle some seemingly reasonable things to solve interference. The largest core of the negative second storey is the 7-meter-high and 9-meter-wide LED screen. Based on the comfort consideration and the principle of not taking the private interest as the goal of designing model room, LSD demolishes darkroom and uses load-bearing column to form a medium-high water bar. Furthermore, LSD opens the original enclosed space and creates a composite space which can be used as a tea room, a cigar room, or a wine tasting room, with the help of the multifunctional long table on the right. In this way, the space is significantly extended, and more diverse social contacts can be conducted here. In the initial design stage, we leave a beam of light running through the negative second storey and the negative first storey. The light trajectories and angles have been carefully measured. When the fitness equipment moved before the transparent glass of the negative first storey, you would feel you are exercising in an outside gym. The parent-child activity area is located in the second storey of the building, which connects three different rooms. The core goal is to let design intention give way to life. Master bedroom & Study room are located in the third storey. LSD places the original dressing room in the cloakroom, which lies behind the background wall of the master bedroom. In this way, it widens 900mm for the master bedroom and the main restroom, respectively. So the unnecessary functions give place to space experience and necessary scale.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The largest core of the negative second storey is the 7-meter-high and 9-meter-wide LED screen. Based on the comfort consideration and the principle of not taking the private interest as the goal of designing model room, LSD demolishes darkroom and uses load-bearing column to form a medium-high water bar. Furthermore, LSD opens the original enclosed space and creates a composite space which can be used as a tea room, a cigar room, or a wine tasting room, with the help of the multifunctional long table on the right. In this way, the space is significantly extended, and more diverse social contacts can be conducted here.

TAGS:
the greatest design is invisible and becomes a part of the real world

RESEARCH ABSTRACT:
LSD insists that design is born to solve problems, and this is the most basic and fundamental value of the design. Apart from solving problem, the style resulting from selective expressions and emotion contact and differences establishment is also important. However, the nobleness or the secularization is not only determined by those two factors, but also affected by the reflection on times and the values originating from the design. All in all, any practices just for meeting the market, in essence, is to pay tribute to wealth, which will eventually be substituted, even it wears a poetic or artistic mask.

CHALLENGE:
The most special part of this building is the 5-storey and 17-meter-high patio used for light casting. It is the core area for creating the “light” memory. The first intuition of LSD is to leave blank. We also attempt to use the seasons theme or other more artistic expressions to decorate this space, but when the designer stands at the bottom of the patio, when two beams of light cast on walls, slowly move and interlace with each other, at the same time, the color of the setting sun is filled with the glass box - LSD begins to firmly believe that the best and the only decoration way for this space is the changing light according to time and weather. With the support given by the Poly design team, we overturn all programs and make place for light.

ADDED DATE:
2018-01-21 12:48:29

TEAM MEMBERS (3) :
Soft outfit design of the model room | LSDCASA , Hard outfit design of the model room | T.K. Chu Design Office and Building design | Zhubo Design

IMAGE CREDITS:
Kot Ge, 2017.

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
LSDCASA

PROFILE:
LSDCASA was set up in year 2007, comprising three parts of business: soft outfit design and engineering, global procurement for home furnishings, one-stop home solution platform: reforging. 01. Soft outfit design and engineering Providing soft outfit design including premium customized design to real estate developers and individual customers including hotel, mega businesses, clubs, villas and sample apartments. 02. Global procurement for home products We have built up globally a premium platform for home product brands based on our extensive network of home products and artistic products. 03. One-stop home solution - Reforging Our core products include reforging home and reforging package. New products release for the first reforging was held in year 2015 in The Twentieth China International Home Production Exhibition (Shanghai). The Yizhan Store is open and the OCT Experience Center will be open soon.

NOMINATION DETAILS

Place of Light Residential Villas by Kot Ge is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Kot Ge when results are announced.
AWARD DETAILS

Place of Light Residential Villas by Kot Ge is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2017 - 2018.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Kot Ge.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Kot Ge.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Kot Ge's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Place of Light Residential Villas? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Kot Ge, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |