M.Y.Lab Wood Workshop Wood Workshop by Continuation Studio

Home > Winners > #62282


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
M.Y.Lab Wood Workshop

PRIMARY FUNCTION:
Wood Workshop

INSPIRATION:
As the nostalgia atmosphere deepens, wood crafting centre, the future role that this space will play, is tasked with a similar subject. Wood crafting, as a conventional technique that left behind by our modernised urban lifestyle, is in need to be rediscovered as a piece of treasure lost in time.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The M.Y.Lab Wood Workshop is located on the first floor of a warehouse, which used to be the Dongfeng Sofa Factory in Changning District, Shanghai. Adjacent to the warehouse, it is stood a new-built 150㎡ attached room, forming a triangle lacunain-between. The task is to refurbish the 300㎡ one-storey warehouse into a two-storey commercial space, which is to be operated as a wood crafting learning centre.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
This design proposed an implantation of an 'archaeological excavation site' recreation into the original space with the height of 5 metres. The main wood crafting room is forged into a secluded space, by being positioned on the sunken floor behind the entrance wall. Above this space lays a massive pent roof, formed by a black metal mesh. From the top of the ramp, sunlight spills into the room, endowing it with the beauty of ritual.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project was designed between October 2016 to December 2016. And the construction is completed in June 2017 in 1205 Kaixuan Road, Changning District, Shanghai, China.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
After the formation of the main space, next is to design its interfaces separating it from other spaces. Three of the most common materials, metal sheets coated with black fluorocarbon, oak panels and white paint, are put in use. Along with the terrazzo floorings and walls in the main space, as well as the black metal ceiling above, a harmonious theme of materials and colours is constituted.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
A narrow and lofty corridor is set as the entrance to the main space. On the wooden wall, a series of display cabinets and LED screens are installed continuously. Meanwhile, a space under the screen closest to the entrance is designed for exhibiting furniture works.

TAGS:
Workshop, Box, Renovation, Interior Design, Floating Structures

RESEARCH ABSTRACT:
What left the most impression in the site on the first visit was, instead of the space itself, the overground separated from the old warehouse by just the warehouse's enclosure. Trains pass through the overground rail every other minute or so, leavingloud rumblings behind echoing in the place, as a reminder of the long way of globalisation and modernisation this city has come.

CHALLENGE:
Two black metal boxes are introduced into the route. One, with a staircase inside, is located between the two storeys as a transportation junction, whose tilted top parallels the form of the ceiling in the main space. The other box, functioning as the tearoom, is located between the attached room and its yard as a pathway. Half of the box interlocks with the interior, bringing into the space formative diversity.

ADDED DATE:
2017-11-17 02:57:39

TEAM MEMBERS (9) :
Lead Architects: Fan Jiu-Jiang, Lead Architects: Zhai Wen-Ting, Lead Architects: Chen Kai-Xiong, Lead Architects: Li Ting, Lead Architects: Sun Fu-Dong, Lead Architects: Chen Liu-Fen, Lead Architects: Lyu Shuang-Er, Lead Architects: Zhu Wei-Nan (Intern) and Consultants: Neng Xiao-Wen

IMAGE CREDITS:
Image #1: Photographer SHIROMIO Studio, Shanghai, 2017
Image #2: Photographer SHIROMIO Studio, Shanghai, 2017
Image #3: Photographer SHIROMIO Studio, Shanghai, 2017
Image #4: Photographer SHIROMIO Studio, Shanghai, 2017
Image #5: Photographer SHIROMIO Studio, Shanghai, 2017

Visit the following page to learn more: http://kks.me/au2AH
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Continuation Studio

PROFILE:
Continuation Studio, founded by Fan jiujiang and ZhaiWenting in 2015, is a small-scale architectural design practice, specialising in architectural design, architecture and space renovation, and interior design. Based in Hangzhou, the team realises high concept design with spatial construction methods of narratives, concerning about the ongoing development in urban and rural spaces as well as local construction activities. Being known for connecting the design to the local area and its community, the team believes in designers to have appropriate values and foreseeability to utilisethe relation amongst architectures, users and designers, which “continuously”causes mutual influence and changes. Since the establishment, the team has completed various projects, including the Jingshan Boutique Hotel in Hangzhou, M.Y Lab Wood Workshop in Shanghai, Demonstration Area of Vanke Future City in Xuzhou, Casa Kang in Mogan Mountain, a B&B renovation project in Lin’an, and renovation of Hotel of the Stone House Group in Shitang.

NOMINATION DETAILS

M.y.lab Wood Workshop Wood Workshop by Continuation Studio is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· The profile and other works by Continuation Studio is also kept secret. This information will also be available later.
AWARD DETAILS

M.y.lab Wood Workshop Wood Workshop by Continuation Studio is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2017 - 2018.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Continuation Studio.

· Click here to view the profile and other works by Continuation Studio.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Continuation Studio's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like M.y.lab Wood Workshop Wood Workshop? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Continuation Studio, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |