The Aesthetics of Lohas Residence Residential House by Szu-Wei Song

Home > Winners > #60888


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
The Aesthetics of Lohas Residence

PRIMARY FUNCTION:
Residential House

INSPIRATION:
The design is poured in with natural, fresh elements and energy from rich colors. The internal energy is able to connect with indoor space and the external environment. Nature is transported through the flood of light and the embellishment of the green while multiple colors energize the space. After taking on the role of a mother, the designer incorporates an ideal environment for parenting and child development into the design concept. The designer redefines industrial style by giving free rein to creativity based on her own observation of domestic life.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The specialties of designer in color and art integrate the functionality necessary in daily life and the preferred industrial style. The layered effect is built in the space through the patchwork of various materials that are compatible with one and another. Considering the living experience of the child, industrial style the is blended with warm tones, indoor plants, materials, and bright colors. It alleviates the cold, hard, and craggy characteristics of industrial interior to a fashion city residence of new factory chic for a healthy and sustainable life of the entire family.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The expression of the space is stressed through the extension of the industrial style lexicon and a harmonious medley of diverse media. A visual layered effect and variation are also established. To maximize the floor efficiency, side cabinets and laminate panels are set up in fractional spaces, for example, inside the columns, corners, etc., in addition to conventional storage spaces.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
Complete time: June, 2017 Location: Taipei, Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The partial interior walls are painted with a faux concrete finish. The feature wall in each indoor space, behind the sofa, master headboard, for example, uses special paint for coating to channel the energy from assorted colors. The main beam and the structural columns are covered by galvanized steel of which the metal material enhances the visual and spatial perception. The walls of the residential mechanical room use oriented strand boards for photo display to enrich the focal point. The adoption of the joined dyed hardwood yields a home full of natural and unique artistic tastes.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The total floor area of the ground floor, basement, and balcony is about 70 pings. The living area uses a large number of windows and an open-plan layout to flood in natural light. It brightens and broadens the spaces for daily home activities. The materials and colors that hold interest for visual perception are employed to cover the existing beams and columns. The facade design is to enclose some present facilities, such as the residential mechanical room, the distribution transformer of the apartment, etc. The alternation between virtuality and reality produces a home style aesthetic.

TAGS:
industrial style, LOFT style, residence, lohas living, colorful, residential house

RESEARCH ABSTRACT:
Industrial style is characterized by rough edges, cold, hard metal castings, and neutral colors with a cool feeling. Instead of being limited by it, this design is mixed with natural materials of various patterns and vibrant colors. This design also involves play area of children and tools such as a whiteboard for scribbling. It not only creates a unique taste and a distinctive style, but a relaxing, cozy living environment that takes care of the needs is also retained. A LOHAS residence that is warm and family-oriented in the midst of hustle and bustle of a metropolitan city is achieved.

CHALLENGE:
The exposed ceiling as an indispensable feature of industrial style along with the structural beams and columns, residential mechanical room, distribution transformer, etc., all call for modification and beautification. The reconstruction of the front and back balcony and how to maximize and direct sunlight to each area are also a great challenge. Moreover, a lot of effort went into in material application and color selection and pairing to build a residence of industrial style with temperature.

ADDED DATE:
2017-09-22 08:26:47

TEAM MEMBERS (2) :
Song, Szu-Wei and I-Ching, Chen

IMAGE CREDITS:
Kyle Yu

Visit the following page to learn more: http://www.gogoal90.com/
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Gogoal Design

PROFILE:
Gogoal Design is committed to the construction of Lohas residence with functional space planning and creative design, and to build the essence of life in architectural space by expressing the natural energy and beauty.

NOMINATION DETAILS

The Aesthetics of Lohas Residence Residential House by Szu-Wei Song is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Szu-Wei Song when results are announced.
AWARD DETAILS

The Aesthetics of Lohas Residence Residential House by Szu-Wei Song is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2017 - 2018.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Szu-Wei Song.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Szu-Wei Song.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Szu-Wei Song's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like The Aesthetics of Lohas Residence Residential House? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Szu-Wei Song, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |