Stroll the Sunshine Residence by Yueh-Huang Liao

Home > Winners > #60330


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Stroll the Sunshine

PRIMARY FUNCTION:
Residence

INSPIRATION:
Maintain the boundaries of interior, through the transparency, virtual of semi-penetrating to emphasize the relationship between function and area. The same gradient design tactic of shrink and put, behaves the turning process of natural elements such as sunshine, air and water from hustle bustle to serenity. The wide space let dwellers fell harmonious.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Each floor of the building has curved glass crenelated parapet wall design, three of the wall face on sunlight which brings in abundant sunlight. The designer team is thoughtful about the issue of natural environment and traditional culture, they think design shouldn’t just exist right now, but have to last long, and this also respond to architectural essence. Design team adjusts the area, linear and functional of interior space base on dweller’s inquiry during pre-sale.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
Because the building is face on sunlight, design team has to consider about the west sunshine problem, at the same time maintain the advantage of building. By the design concept of island below sunlight, the whole space had been planned into shrink and put relationship. All of the space was designed according to demand. The public space such as living room, dining room and kitchen are opened-area, diffusion linear let three spaces full of circulation of liquidity, and become a space let family members communicate with each other, which also make dweller enjoying the nature and leisure environment.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
Zhubei city, Hsinchu

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The public areas are mostly face on sunlight, therefore all of the materials and lights are environment protection and energy saving. The walls are mainly veneer, assist with iron, which is delicate and rugged, the contrast of both materials are strong but against each other, restoring the warmth of home life.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The interior space is about 214m2. Through the scale of entrance reduce the wideness of living room, gradually open the brightness of vision, and then the corridor hidden the opened-relationship. Design team put living room, dining room and kitchen on the same axis, make use of the slide door to define relationship between opened or private space. Owner himself needs a big storage space for keeping books, however hoping not to affect the harmonious between interior spaces. Therefore, designers make perfect combination between aesthetics and functional, using conceal delicate method to integrate different materials.

TAGS:
harmonious, sunlight, spacious, delicate, rugged, warmth

RESEARCH ABSTRACT:
Backtracking to the design source, design team adjusts the area, linear and functional of interior space base on dweller’s inquiry during pre-sale. First of all, design team abandon close walls during division of public area because three sides of the building are facing sunlight. The continuous windows lead in sunlight, entrance as a premonition of emotion, which create imagination and giving surprise. The usage of natural materials make residents visually harmonious, at the same time echoing building in the city can also feel intimate relationship with nature. Nature of life and environment symbiotic can be felt through simple and clean design, accumulating rich harvest of emotion. The whole design focuses on concept of the relationship between different spaces, interior design and environment. Through continuous window design, view of city and life scenes can talk to each other, trying to build a non-binding field relationship, which reflect the shadow will change day and night, and also aware about existence and stay of time.

CHALLENGE:
The materials echo with each other, the spirit of freedom could be self-conscious. The connection between open areas are continuous and relish, you can feel the intimate, mutual attitude and unguarded imagination between space and emotional. The advantages of three side lead in abundant sunlight maintain the same, but appropriately solving the problem of west sun.

ADDED DATE:
2017-09-14 08:49:10

TEAM MEMBERS (1) :
Keystone Interior Design members

IMAGE CREDITS:
Keystone Interior Design

PATENTS/COPYRIGHTS:
Copyrights belong to Keystone Interior Design , Year.

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Keystone Interior Design

PROFILE:
Offer our customers a natural and beautiful place ” is our central concept of design. We keep improving our ability, listening to our customers and being humble. We want to express not only the design but also the life and nature side.

NOMINATION DETAILS

Stroll The Sunshine Residence by Yueh-Huang Liao is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Yueh-Huang Liao when results are announced.
AWARD DETAILS

Stroll The Sunshine Residence by Yueh-Huang Liao is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2017 - 2018.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Yueh-Huang Liao.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Yueh-Huang Liao.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Yueh-Huang Liao's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Stroll The Sunshine Residence? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Yueh-Huang Liao, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |