The Balance with The Space Interior Design by Wei-Hsuan Liu

Home > Winners > #59375


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
The Balance with The Space

PRIMARY FUNCTION:
Interior Design

INSPIRATION:
For the demands of the host, the impressive parts of detailed design matched with the natural materials can derive an innovative atmosphere and avoid over-designing to spoil the spatial balance for fulfilling the host's requirement of the distinct and personal space. The different spatial needs of the host and hostess can be perfectly combined in this project by the design's witty strategy, all of that can demonstrate a wonderful space in harmony and balance.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
This is a residential interior design project mainly for holidays use. The white color set as the spatial backdrop can enlarge the space as bright atmosphere. For the demands of the hostess, the setting of the brown color for the TV wall, the wallpaper with vine branches figure and the bar counter can generate a relaxing feeling to ease the user's emotion.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The light getting through the cracks of the concrete covers can derive the profound meaning of life as well. The special corner with the arrangement of the wallpaper with vine branches figure, the wine shelves and the grille wall is the second spatial focus of the restaurant, and can perform as two spatial focuses for this project.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project finished in May 2017 in New Taipei City, Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The floating white ceiling can concisely define the public area of living room. The original heavy beams on the top of the restaurant and the path can be changed as the spatial focuses through the creative decorating strategy. The folded wooden slabs can break the original spatial dimensions and enlarge the vertical visual effects. By different changes of the wooden slabs between the top and the bottom of the beams can re-define the original figure of the beams and revamp the new spatial order.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
This space is 120 square meters.

TAGS:
Interior Design, Residence

RESEARCH ABSTRACT:
The image of the vine branches is a natural element to moderate the space. The glass wall on the back area of the sofa and the artifacts shelves with visual permeability can generate different spatial layers to define the original spatial configuration. All of that can not only enlarge the space but also be as the focuses in the space. The dramatic composition of the slabs on the artifact shelves is the correspondence of the vine branches. The different angles and the materials the slabs are the abstract metaphor of nature.

CHALLENGE:
The painting of the little girl with the yellow backdrop is intentionally put on the side of the artifact shelves. The lovely facial expression of the little girl can encourage the host and hostess to endeavor in their children education business, and increase interesting feeling for this space.

ADDED DATE:
2017-08-08 01:44:42

TEAM MEMBERS (1) :
Wei-Hsuan Liu

IMAGE CREDITS:
BLACK

Visit the following page to learn more: https://fanhwa.com.tw/
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Fanhwa Interior Decoration Design Co., Ltd.

PROFILE:
FAN HAW Interior Design was established in 1998, located in Zhongli City, Taoyuan, an interior design and decoration engineering company, with more than 15 years of engineering experience, and a dedicated attitude, not only take into account of the design style and also the construction quality, well-known in the business. In view of the aesthetic concept of interior design were enhanced, to serve more customers, separate design department were found in respond to market demand. Every owner of the "interior design" the most profound expectations and needs one by one. In the design concept, we pay attention to the comfort of home space, the commercial space of creativity, the practical value of office space. Good use of natural materials, decorative space, feel the natural breathing and rhythm, into art and heritage, so that aesthetics and life resonate. We customize for our customer, custom contract, design surface, project budget, project quality and maintenance services, everything is to protect your rights and interests are our insistence, also, the master delicate hand, self-demanding high-quality, so, your home is meticulous and unique for you to enjoy life.

NOMINATION DETAILS

The Balance With The Space Interior Design by Wei-Hsuan Liu is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Wei-Hsuan Liu when results are announced.
AWARD DETAILS

The Balance With The Space Interior Design by Wei-Hsuan Liu is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2017 - 2018.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Wei-Hsuan Liu.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Wei-Hsuan Liu.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Wei-Hsuan Liu's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like The Balance With The Space Interior Design? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Wei-Hsuan Liu, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |