BACK TO GLORY Residential House by Lo, Fang Ming

Home > Winners > #58917


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
BACK TO GLORY

PRIMARY FUNCTION:
Residential House

INSPIRATION:
It is common to see revenue houses in Asia, limited area of land, narrow and long internal structure. They cause the lack of outside facing windows, also, with the rainy climate, houses often have problems such as insufficient lighting and ventilation and wall cancer. In this project, we introduce the harmonious beauty of natural life and lighting for the occupants and friendly relationship between affection and nature, and give an amazing mansion landscape in the old apartments.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
To renovate the 40-year-old old apartment, we break the limit of a traditional Asian apartment through a gigantic skylight in two stories and multi-axial spatial development. The design solves the problems of insufficient lighting, feeling of narrow space in a low floor apartment and humidity caused by rainy climate. Externally, we build magnificently mansion-like appearance for the apartment and comprehensively establish open, penetrating, and bright atmosphere in life.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
-

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in Sep. 2016 in , Taoyuan, Taiwan and finished in Feb. 2017.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
After meticulously calculating the distance between apartments and the angle of sunlight, we lift the flower racks up to the second floor to form gigantic skylight and expand the range of lighting. On the inside, we drain the rain with tilted glass. The open living room is equipped with large opening windows so the sight can achieve the external skylight. In addition, the depth of the stair patio to the basement relieves the repressive visual sense caused by the insufficient height of the apartment. The middle and rear part of the 8 meters deep narrow and long structure has comparatively insufficient lighting. The designer uses multi-layer penetrating design to connect the bedroom, dressing area, the study, and the yard through visual perspective and lighting as well as link the affection and interaction between families. The section curtains and doors on the other hand fulfill the occupants’ need for privacy.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The design focuses on the harmonious beauty between nature and light in combination with the exquisiteness and elegance of British classic style. Through the high perspective of the sunlight, skyline, and green trees in the yard, the design elevates the broadness and brightness of the space. The designer enlarges the area of the door and windows to embody the beauty of light indoors. Besides, the designer brings the beautiful light to the basement through sprinkling of light in beautiful slanting angle to the stair patio. With the mild ivory color, marble, and classic line board, the design generates elegant and warm atmosphere. The bedroom with classic European bilateral open door broadens the vision through the simple door-opening act in daily life. Under the frame of the bedroom porch, the corridor, the dining room, and the customized classic cabinets subsequently become background in different depths. The designer thus depicts classic and perpetual picture of the space.

TAGS:
Interior, Design, House, Residence, British neoclassical

RESEARCH ABSTRACT:
With heightening skylight, the designer expands the range of lighting in the low-floor apartment. The inwardly tilted glass can drain rain. The indoor space is equipped with opening large windows. The depth of the stair patio develops the space and light in multiple axes. In the middle and rear part with less sufficient lighting, the designer uses multi-layered penetrating design to connect the bedrooms, the dressing area, the study, and the yard through visual perspective and lighting. It links the affection and interaction of the families as well. The curtains and doors by section meet the users’ need for privacy.

CHALLENGE:
The old apartment with insufficient lighting and height also faces the problem of humidity caused by rainy climate. Through the use of skylight and multi-dimensional space, the designer introduces the most lighting and drains out water for the low-floor narrow and long residential space as well as meets the needs for beauty, natural sustainability, and connection of family affection.

ADDED DATE:
2017-07-12 08:35:58

TEAM MEMBERS (1) :
Director : Alen Lo

IMAGE CREDITS:
Lo, Fang Ming, 2017.

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
DREAMER Interior Design . Inc

PROFILE:
Starting with the concept of “seeing freely” in Buddhism, Dreamer Interior Design highlights the harmony between humanism, natural environment, and life aesthetics. The designer understands the genuine needs of the occupants and uses interior design to tell each unique story of life.

NOMINATION DETAILS

Back to Glory Residential House by Lo, Fang Ming is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· The profile and other works by Lo, Fang Ming is also kept secret. This information will also be available later.
AWARD DETAILS

Back to Glory Residential House by Lo, Fang Ming is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2017 - 2018.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Lo, Fang Ming.

· Click here to view the profile and other works by Lo, Fang Ming.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Lo, Fang Ming's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Back to Glory Residential House? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Lo, Fang Ming, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |