Gasea Cliff House by Keng-Fu Lo

Home > Winners > #58614


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Gasea

PRIMARY FUNCTION:
Cliff House

INSPIRATION:
The east of the architecture faces Pacific cliff, so there is an excellent view of sea, and the west side of the coastal mountains, the sunshine will become weak after 3 pm, so the facades of the building use different types of glass, and there is a lot of trees in the building-related position in consideration of the sunshine, and trees are planted in the interior of the building, expecting the greatest light source and making the visual penetration with the natural.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The east side of the building is the Pacific cliff, and on the west side of the coastal mountains, the amount of sunshine will become weak after 3 pm, so the facades of the buildings are of different types of glass, expecting the best amount of light and making the best of the natural environment Visual penetration, the roof layer set energy-saving board waterproof coating and placed small gravel, the construction base of a large number of planting trees as shade and the corresponding response to the natural environment.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The gallery is linked with the route between guest room, pool and hall. After the events are finished, every space can obtain its own privacy. Through the U-shaped glass light transmission but not to see can provide the privacy of the room, and fixed glass is to enhance the connection and visibility between indoor and outdoor space; the clear opening window not only provide ventilation, but also to strengthen the user's proximity to the pool, and the panoramic views of the sea can be enjoyed, so that residents can feel the interior timing and lighting changes.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project designed in April 2017 and will finish in 2018 in Taitung city, Taiwan

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The landscape of the base is presented with height difference natural landscape style, and there is a lot of planting trees in the building-related position in consideration of the amount of sunshine, and trees are planted in the interior of the building, and a lot of glass of building make the interior feel the natural environment as well as indoor and outdoor fusion of life patterns. The second floor is designed by the idea of overlooking, which is expresses geometric shape. Two floors are connected by large atrium space indoor to challenge the regular outlook and closed floors of modern architecture.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The space is 1230 sq. m.

TAGS:
Taiwan, Taitung city, Cliff House, RESIDENTIAL, Architecture

RESEARCH ABSTRACT:
The main body of the building is built by RC concrete structure and steel structure; the metal materials are mainly Aluminum. The iron materials are used inside to enhance the strength of the structure, corresponding to the typhoon and the northeast monsoon, and the powder coating is used outside to resist the corrosion from sea breeze.

CHALLENGE:
The architecture is located at the east coast of Taiwan. The west side of the architecture is protected by coastal mountains, therefore, there are a lot of windows face the east side of the architecture, whereas, a lot of trees are planted at the west side to ease the impact from the sunshine in the afternoon. The north side is the short side of the architecture and plants extended to the roof by following the slope. Therefore, it not only blocks the cold north wind, but also makes the demarcation line between land and architecture blurred.

ADDED DATE:
2017-06-29 05:32:01

TEAM MEMBERS (1) :
Chief Designer: KENG-FU LO

IMAGE CREDITS:
Keng-Fu Lo, 2017.

Visit the following page to learn more: https://www.chain10.com/
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Chain10 Architecture & Interior Design Institute

PROFILE:
It is important to build connections between people and the environment, and strives for consistency in its designs, from architecture to interior design, and wishes the result is a harmonious environment where human life maintains contact with nature. Architecture can have a lot of sensibility and imagination, standardized regional cutting is no longer the only option, the fuzzy boundary makes the use of space as a whole more spacious and smooth, not only reduce the alienation of people, but also inclusive of the meaning of innovation without boundaries; expectations in the environment, architecture, space and people to create a close relationship.

NOMINATION DETAILS

Gasea Cliff House by Keng-Fu Lo is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Keng-Fu Lo when results are announced.
AWARD DETAILS

Gasea Cliff House by Keng-Fu Lo is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2017 - 2018.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Keng-Fu Lo.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Keng-Fu Lo.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Keng-Fu Lo's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Gasea Cliff House? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Keng-Fu Lo, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |