Happy Vally Residence Residence by Elaine Lu and Vincent Lim

Home > Winners > #56561


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Happy Vally Residence

PRIMARY FUNCTION:
Residence

INSPIRATION:
The aesthetic is clean, fresh, and sophisticated. Though evocative of a loft’s spatial continuity, Lim + Lu aimed to avoid any association with the now ubiquitous New York industrial style. Moving away from the ubiquity of industrial-"chic", the pair deliberately chose hues that would inject fresh life into the space. The walls of the living room and bedroom are painted white with black accents, signaling spaces of rest and relaxation.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Lim + Lu’s apartment transformation alludes to a flexible living environment that reflects the versatility of modern day living. Simply by way of removing and restructuring the walls within the space, the resulting interior is strategically designed to appear more expansive. By replacing the walls that compartmentalized the apartment with glass and steel sliding doors, natural light is able to pass through from room to room, flooding the newly reconfigured dwelling.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
Happy Valley residence is an apartment seeking to maximise the usable space by examining how certain activities in a home can overlap to create rooms that are adaptable to the user’s needs. This is achieved by removing existing walls and replacing them with sliding panels which are manually operated to either divide or merge spaces based on the configuration. The study can become an extension of the living room or can be closed off to become a bedroom. As a result, the apartment becomes a living organism that can adapt to the user, making it more flexible for today’s transient lifestyle.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project is completed in November, 2016, in Hong Kong.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Moving away from the ubiquity of industrial-"chic", the pair deliberately chose hues that would inject fresh life into the space. The walls of the living room and bedroom are painted white with black accents, signaling spaces of rest and relaxation. Meanwhile, the kitchen, study, walk-in closet and master bathroom are host to rich pastels and dark jeweled tones, tastefully combined with patterned ceramic tiles to juxtapose the core living space with the extensions. The thresholds created by the subtle distinctions of color, texture and material maintain a fluidity to allow the space to blend effortlessly together as one.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The use of suspended metal sliding doors were utilised throughout Happy Valley Residence. This was a crucial design element as the main concept of the home is to create one continuous space which gave the impression of a loft space situated inside a traditional Hong Kong apartment. The usage of the suspended sliding panels meant not having tracks or guides on the floor. As a result, inhabitants of the space would not feel as if they are stepping over a physical threshold.

TAGS:
Residence, interior design, modern

RESEARCH ABSTRACT:
Lim+Lu’s premise for the project was to maximise the usable space. In order to arrive at a result that would meet the premise, Lim+Lu thoroughly analysed apartment layouts to find ways of limiting wasted space as well as most efficient ways of laying out rooms to take advantage of every inch of the home. An example of a method utilised to maximising the usable space was the demolishing of existing walls that formed pure circulation spaces.

CHALLENGE:
As Lim+Lu is a newly found studio and Happy Valley residence being it’s first project. The design duo, having never worked together before was confronted by the challenge of working as one. The duo were challenged to compromise and convince the other of their own ideas and finding the balance between ideas such mass and void, masculine and feminine, and East and West. The profession demands them to be rigorous and relentless to arrive at solutions even at the expense of other good ideas. Nevertheless, through the brainstorming process, they were able to find the right balance for the project.

ADDED DATE:
2017-03-07 10:25:28

TEAM MEMBERS (2) :
Elaine Lu and Vincent Lim

IMAGE CREDITS:
Image #1: Photographer Nirut Benjabanpot, Hong Kong, 2016.
Image #2: Photographer Nirut Benjabanpot, Hong Kong, 2016.
Image #3: Photographer Nirut Benjabanpot, Hong Kong, 2016.
Image #4: Photographer Nirut Benjabanpot, Hong Kong, 2016.
Image #5: Photographer Nirut Benjabanpot, Hong Kong, 2016.

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Lim + Lu

PROFILE:
Lim + Lu is an inter-disciplinary architectural design practice founded in New York City and currently based in Hong Kong. Lim + Lu provides architecture, interior, graphic, furniture and product design services for clients internationally. Lim + Lu’s designs, inspired by simple vignettes from everyday life, push the trend of individualization by presenting flexibility, practicality, and a breath of fresh air in every piece.

NOMINATION DETAILS

Happy Vally Residence Residence by Elaine Lu and Vincent Lim is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Elaine Lu and Vincent Lim when results are announced.
AWARD DETAILS

Happy Vally Residence Residence by Elaine Lu and Vincent Lim is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2016 - 2017.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Elaine Lu and Vincent Lim.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Elaine Lu and Vincent Lim.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |