LaPuro Medical Beauty Centre by Tony Lau Chi-Hoi & Kathy Lam Ka Yi

Home > Winners > #56466


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
LaPuro

PRIMARY FUNCTION:
Medical Beauty Centre

INSPIRATION:
Using design to medical beauty enterprises to reshape a new image, business expansion, to attract more high-end clients. Features space shows rigid and soft furnishings. Design combines classical architecture and top technology. Elegant lines with lighting effects to create 'energetic and graceful are together'. Highlight the 'health and beauty' of brand personality. Center equipment and attendants improve high-quality service. Bring higher credibility and better reputation by spatial branding and design.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
LaPuro is a medical beauty centre. The brand name comes from French words, La Puro, means the pure, clear and limpid. The visual identity and spatial planning are inspirited from Milk and Honey as the main colour of the centre is pure white and the space is applied Ogee curve in aesthetic. Milk represent to life and beauty, such as medical beauty that provide healthcare and beauty. The wave and movement of honey present the shape and form in space planning. As the ceiling features are designed in great aesthetic solutions to the interior space and integrated lighting effect to create an atmosphere fully in caring and simply aesthetic.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
This is a multiple task circulation spatial where can take care each party (doctor, medical team, client, accompany). Doctor and client have their own position and privacy. After the treatment, they can leave the rooms by different openings without any connections. Medical team is their bridge who take care the client and support the doctor as they need to access through the whole space. Special seat for accompany with a mini bar that can serve themselves freely at the end of corridor. In sense, the space is interacted with different parties, but they have their own operation.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
LaPuro is located in Sheung Wan. The project started in October 2016 and finished in December 2016. The Medical Beauty Centre started in operation in January 2017.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The main concern of material selection is to balance both aesthetic and hygiene. The flooring is applied clear white marble. The wall is painted with pure white hygienic paint and shaped smoothly without uneven surface which present fancy feeling and easy to keep cleaning by the user. Also, we encourage to use sustainability and environmental materials in our project. The reception desk is designed in slope surface which can suitable for different height of users.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Design area: 93 square meters

TAGS:
#medical, #beautycentre, #clinic, #lapuro, #healthcare, #design, #interior, #nowhere, #hospital, #smartoffice, #white, #purespace, #streamline, #flowing

RESEARCH ABSTRACT:
Before Starting to plan the spatial, we studied the process and operation of medical beauty centre. We need to understand the needs of doctors and clients. Therefore, we applied the user experience into the spatial planning that can provide great space environment to user. Comment from the owner, "My clients told me that they felt comfortable and relax in this designed environment. They feel situated in a centre where the operator or the doctor knows what they want to achieve." And the doctor said: "We do body sculpting also and clients feel the themes of aestheics and slim."

CHALLENGE:
As usual, clients feel nervous and anxiety to stay in medical beauty centre for waiting their surgery and treatment. However, the reception is created with surrounded atmosphere that wish to give clients a hug and feel relieved. For clients' privacy and respect, applying zone planning to organize each process. From preparation, operation to treatment, there are access to connect each room without walk through the reception and corridor which clients don't have any embarrass time or bad feeling during the whole process. With a limited space area, using curved partition to divide the space wider visually.

ADDED DATE:
2017-03-06 03:32:27

TEAM MEMBERS (2) :
Design Director: Tony Lau Chi-Hoi and Design Manager: Kathy Lam Ka Yi

IMAGE CREDITS:
Tony Lau Chi-Hoi & Kathy Lam Ka Yi, 2016.

PATENTS/COPYRIGHTS:
Copyrights belong to NowHere® Design Limited, 2016.

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
NowHere® Design Limited

PROFILE:
Pursuing Truth, Goodness and Beauty in art and manipulating designs base on Faith, Hope and Love Founder of NowHere® Design Ltd.- Tony LAU is known as famous award-winning designer in Asia. Tony holds several professional qualifications including HKDA(ExCo), HKIDA(Pro) and MCSD/Chartered Designer UK2007. His other roles include HKDA-Global Design Award 2015-16 Committee Chairman, TV host, columnist and lecturer. After his graduation from HKPolyU with BA(Hons) in Interior Design, he continued his study in Central Saint Martins, UK and was credited with CSD Interior Design Award. With his almost twenty-year experience in developing brand and space image for enterprises, his topnotch design projects spread out from Asia to Europe.

NOMINATION DETAILS

Lapuro Medical Beauty Centre by Tony Lau Chi-Hoi & Kathy Lam Ka Yi is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Tony Lau Chi-Hoi & Kathy Lam Ka Yi when results are announced.
AWARD DETAILS

Lapuro Medical Beauty Centre by Tony Lau Chi-Hoi & Kathy Lam Ka Yi is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2016 - 2017.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Tony Lau Chi-Hoi & Kathy Lam Ka Yi.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Tony Lau Chi-Hoi & Kathy Lam Ka Yi.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |