Journey. Art. Interior Space, Exhibition Design by 滿林昌-大滿室內設計

Home > Winners > #54927


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Journey. Art.

PRIMARY FUNCTION:
Interior Space, Exhibition Design

INSPIRATION:
Oriental aesthetics is introduced by the shape of the mountain A mind pursues nature. The integrity of nature and art makes a mind enjoy a journey by strolling in the merchandising chamber full of art and nature.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
"Travelling along the edge of a creek, and forgot the distances of the journey; suddenly he found a forest of peach blossom, and stayed on the shore he walked a hundred steps; there were no other trees and the fragrant grasses were fresh and beautiful, the falling leaves were colourful…" As the beautiful scene written by Tao Yuanming, in which the mind desires nature, we attempt to condense nature in the temporary dimension of sales, and by the sway of minimalism, we transfer business actions into a journey of the mind and art, ever so coincidentally. Quality/Texture The theme is nature. Overall appearance utilizes the original quality of natural materials. More than one type of pitched stones form the shape of a mountain and intercalated upon each other and set the boundary of the body, further juxtaposed with native Taiwanese trees such as camphor or juniper, and contemporary artworks such as ash glazed ceramics. The main focus and the background harmonized in nature. Circuitous Trail/Hidden Utilizing the visual transition often found in oriental garden trails and the design of changing scenery with pace, we cleverly installed the display of contemporary art. Every slow pace is an enjoyment in the artistic and elegant dimension. The hidden modesty is a small boat for the mind to rest. Element/Boundary The interior is built by elements of oriental grilles and window frames. They set the boundary of each reception area granting them isolation and privacy. And by combining solid and emptiness, the real boundary becomes indistinguishable for re-shaping the openness and flow of the supposedly isolated reception area.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
Taiwan’s reception centers are old-school, so we aims at alteration and innovation. The art and nature motifs upgrade the guests’ state of mind and advance the value added of apartments.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
2014-2015 taiwan

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The motifs are nature and oriental aesthetics. The exterior design mixes light and dark materials with chiseled slates besides rectangular overlapping of masses extended multi-angularly. A light well making light and shadow talk manages the low-key modest modern oriental manor atmosphere. The interior design secures each booth separated and private by the oriental grids and lattices. Virtual real blurring the interior and exterior matters reshapes the chamber with open and flowing closed masses and manages the mood full of art and nature. As for innovation, the perfect match of the main and foil is managed by using Taiwan’s endemic trees of camphor, cypress and beech in combination with artworks of contemporary ceramics, calligraphy and paintings. The visual transition uses secluded paths and winding alleys in oriental gardening. The scenery variation in terms of the visitors’ steps with the contemporary artworks at the end makes each visitor enjoy the fine modern art and feel mind purification by strolling.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
1007m²

TAGS:
滿林昌

RESEARCH ABSTRACT:
Taiwan’s reception centers focus on promoting apartments rather than true residing and living needs, so the designer valuing art and culture includes the both in a multifunctional display chamber full of art and culture with artworks, combining architecture, life and art perfectly and making each visitor know well how the apartments are without overemphasis on merchandising.

CHALLENGE:
1. The main lamp with the Taiwan cypress plaque makes the ceiling reflect solar corona in illumination with fresh cypress smell. 2. The outdoor green corridor with granite and white marble rubbles on it brings the natural sound of rubbles to the visitors in walking. 3. The grids combined with Chinese lattices and sheer in the box zone manage a calm mood with crisscross light and shadow. 4. The right and left sides in front of the architecture decorated with burl as the dry and a pool as the wet symbolizing mountain and river manage a natural atmosphere as the gate opens.

ADDED DATE:
2017-02-25 07:42:56

TEAM MEMBERS (1) :
滿林昌,林翊評

IMAGE CREDITS:
滿林昌-大滿室內設計, 2016.

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
滿林昌

PROFILE:
Our philosophy Space implicitly implies how lights and colors respond to each other. Lines intercrossing create a harmony. A real performance in terms of the natures of respective materials in combination with refined crafts processed. The attitude of mindfulness and carefulness is our philosophy. We are confident in both quality and employment of materials. A great variety of tales in space are told by diversified phrases in design. A novel perspective with innovation is enacted by a subtle implicit watch in life. With the original design of nature, purity and naïve, the way of future development of space is presented. A local firm in pursuit of esthetics in art and culture has a global view. The best design provided by Daman is the future created by Daman.

NOMINATION DETAILS

Journey. Art. Interior Space, Exhibition Design by 滿林昌-大滿室內設計 is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· The profile and other works by 滿林昌-大滿室內設計 is also kept secret. This information will also be available later.
AWARD DETAILS

Journey. Art. Interior Space, Exhibition Design by 滿林昌-大滿室內設計 is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2016 - 2017.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with 滿林昌-大滿室內設計.

· Click here to view the profile and other works by 滿林昌-大滿室內設計.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |