Light shower, frame view Residence by Yu-Lun Chang

Home > Winners > #54390


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Light shower, frame view

PRIMARY FUNCTION:
Residence

INSPIRATION:
This project is a 30 year old residence near the Linko International Golf & Country Club built by the owner, and is a native Linko residence. The original building could have excellent lighting and view. Unfortunately, when the building was constructed, the geographical conditions and advantages were not considered. Today, the owners of the residence are grown and have formed their own families, and the elders in the family are getting old. Without an elevator, the original condo design is inconvenient for the elder people in the family.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
In this comprehensive renovation project, our team first must solve the problem of movement lines, insufficient lighting, and insufficient living space for three generations of people living in the residence. In addition to applying for and designing an elevator to solve the mobility problem of the elders, the original roundabout movement is also reorganized. A long hallway passes through the entire space, and a window is added to the wall of each space to introduce more natural lighting and ventilation. Thus, light can enter the residence, the air is ventilated, and each space has a view.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
This project is a 30 year old residence near the Linko International Golf & Country Club built by the owner, and is a native Linko residence

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project finished in July 2016 in Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The material and style of the design is based on saving cost. A mix of exotic materials is carefully matched with inexpensive construction materials. This also reflected the restrained and simple nature of the owner. The redesigned house not only fulfilled the expectations of the elders towards their renovated home, but also gave younger residents a fashionable design to their own individual residences, which will last them another 30 years.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
214.5 square meters

TAGS:
Residence

RESEARCH ABSTRACT:
Three generation of family members live in the residence, and each floor of the building houses an individual family. Family members generally will gather in the first floor restaurant to have meals. Thus, the owner wishes to have an open style kitchen and dining space in the three main residence floors, which has always been a dream of the mistress of the house. That way, sunlight can shine on the living room and open kitchen, allowing residents to enjoy the lazy afternoon sun and happy times together.

CHALLENGE:
In this comprehensive renovation project, our team first must solve the problem of movement lines, insufficient lighting, and insufficient living space for three generations of people living in the residence. In addition to applying for and designing an elevator to solve the mobility problem of the elders, the original roundabout movement is also reorganized.

ADDED DATE:
2017-02-22 11:56:21

TEAM MEMBERS (3) :
Yu-Lun Chang, Chun-Han Chen and Yi-Chien Wen

IMAGE CREDITS:
Po-Yi Lee

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
TWENTY-THREE DESIGN INC.

PROFILE:
TWENTY-THREE DESIGN INC.

NOMINATION DETAILS

Light Shower, Frame View Residence by Yu-lun Chang is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Yu-Lun Chang when results are announced.
AWARD DETAILS

Light Shower, Frame View Residence by Yu-lun Chang is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2016 - 2017.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Yu-Lun Chang.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Yu-Lun Chang.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |