Unique Space devised through Skylight Residential House by Sheng-Hao Sun

Home > Winners > #54028


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Unique Space devised through Skylight

PRIMARY FUNCTION:
Residential House

INSPIRATION:
The dark spatial tone in the 1F and the bright spatial tone in the 2F enhance the connection of skylights between the floors. The spatial conversion from dark to bright is like a special space ritual.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Feature 1: The artificial sky light and the sculpture-like staircase constructs a vision focused on its spacial aspects Feature 2: The floors and ceilings stretches from the master bedroom to balcony and the study corner break the boundary of indoor and outdoor, magnify the space, and create multi-angle views of different layers.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
Explore the impacts of the vertical line of travel on the space of each floor through the chiaroscuro in the space. Try to create a kind of new spatial awareness by deconstructing the relationship between inside and outside

PROJECT DURATION AND LOCATION:
February, 2016~ June, 2016 Taipei, Taiwan

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Oak Black tile Marble Black iron

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
1F: 140 sqm 2F: 150 sqm

TAGS:
InteriorDesign, Interior, Design, space, Space-eight, Taiwan, TW, house, residential, residence, home, style

RESEARCH ABSTRACT:
Open SpaceThe staircase to the first floor used to sit in the center of the living room, creating a space with fragmented and obscured light. After being remodeled, fundamentally dark corners and angles were chosen so as to connect the stairs with the first floor entrance. This allows the bedroom to have natural lighting, thus allowing it to have a completely open and unified appearance. Skylights The bright ray of light spills across the floor through semi-opaque skylights.The lighting rejuvinates previously dark corners, bringing focus on the sculpted lines of the stairs. Scenery Pointer From the end of the second floor's study to the wooden grates of the terrace, attention is guided towards the distant mountains outside. Yet the area remains obscured so as to maintain privacy. Connection The ceilings are made up of long wood panels, act as a protective cap over the semi-outdoor patio. This connects the master bedroom's sleeping area, resting area and study, to allow the area to have a large open view of the outdoors. Thus, the creation of multiple wide viewing angles through blending both the indoor and outdoor.

CHALLENGE:
Moving the structure of the stairs is the greatest challenge of the project because it involves in a lot of structural reinforcements.

ADDED DATE:
2017-02-20 03:33:51

TEAM MEMBERS (1) :


IMAGE CREDITS:
Chen-Cheng Jan

Visit the following page to learn more: http://www.eight-space.com.tw
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Space-eight Design Group

PROFILE:
The design team, located in Taiwan, provides services of interior design and building appearance design mainly. It wishes to create the eastern cultured design style based on western design concept. The group consists of four members with specialities in Graphic Design, Construction Engineering, Architecture etc. By taking a look at the company’s collection of works, one can clearly see a lot the architectural elements and methods originate from the main designer’s architectural background.

NOMINATION DETAILS

Unique Space Devised Through Skylight Residential House by Sheng-Hao Sun is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Sheng-Hao Sun when results are announced.
AWARD DETAILS

Unique Space Devised Through Skylight Residential House by Sheng-Hao Sun is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2016 - 2017.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Sheng-Hao Sun.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Sheng-Hao Sun.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |