Plastic and Aesthetic Department Medical Space by Sheng-Hao Sun

Home > Winners > #54017


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Plastic and Aesthetic Department

PRIMARY FUNCTION:
Medical Space

INSPIRATION:
The project adopts metal materials to deliver the high-technological sense, and combines the waterscape and green walls to ease customers’ tension before the medical cosmetic surgery.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Link the different spaces with the same materials of the floor and walls. Cleverly connect the interior and exterior spaces with soft designs of skylights and water space.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
-

PROJECT DURATION AND LOCATION:
February, 2016~ June, 2016 Taipei, Taiwan

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Glass tiles Titanium-plating sheet Metal mosaic tile Stainless steel Laminate Red glass

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
300 sqm

TAGS:
InteriorDesign, Interior, Design, space, Space-eight, Taiwan, TW, house, residential, residence, home, style

RESEARCH ABSTRACT:
Sitting on the white couch and gazing at the waterscape surrounded to the vertical wall, the female clients imagine that they would revitalize their beauty through the surgeon’s adroit hands, which, thus, brings them delightful emotion unconsciously. The lobby was separated by the cosmetic product walls into three equal parts. Customers in different groups can feel much more private and secure when waiting for surgery or consultation. Meanwhile, all the space is filled with a sense of splendidness as the metal mosaic tiles seem extending their image on the ground. The display wall is formed with mirror finished stainless steel folding irregularly into shelves . The red lighting shining on the cosmetic products arouse people’s desire to purchase. Three laminate and glass tiles construct each private compartment providing the patients for dressing before the surgery begins. Meanwhile, it also functions as recovery room for the patients after the surgery ends. Before the surgery, the patients can rely their body on the white lighting island, drinking and reading for some relaxing hours. The cabinet stands in the opposite side of the island, which is made of black carbon fiber offering the customers for storage of personal belongings. The ceiling of the diagnose room is made of titanium plating in slanted shapes with the light table standing in the room, which brings an hospital impression of cleanness and a slight of technology.

CHALLENGE:
The greatest design challenge of the project is to integrate the different travel lines of health care workers and patients as well as to construct the beauty and convenience of the space.

ADDED DATE:
2017-02-20 02:35:01

TEAM MEMBERS (1) :


IMAGE CREDITS:
Chen-Cheng Jan

Visit the following page to learn more: http://www.eight-space.com.tw
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Space-eight Design Group

PROFILE:
The design team, located in Taiwan, provides services of interior design and building appearance design mainly. It wishes to create the eastern cultured design style based on western design concept. The group consists of four members with specialities in Graphic Design, Construction Engineering, Architecture etc. By taking a look at the company’s collection of works, one can clearly see a lot the architectural elements and methods originate from the main designer’s architectural background.

NOMINATION DETAILS

Plastic and Aesthetic Department Medical Space by Sheng-Hao Sun is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Sheng-Hao Sun when results are announced.
AWARD DETAILS

Plastic and Aesthetic Department Medical Space by Sheng-Hao Sun is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2016 - 2017.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Sheng-Hao Sun.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Sheng-Hao Sun.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |