Elemental Duplication Residential House by Sheng-Hao Sun

Home > Winners > #54016


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Elemental Duplication

PRIMARY FUNCTION:
Residential House

INSPIRATION:
Explore the possibility of space elements and relations by deconstructing and reconstructing the embedded space elements through the different base environment of the 4 floors. Enhance the mobility of the light, air, and peoples’ activities in the space through the surround design of travel lines.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Increase the visual richness based on the stacking concept. Ease the space elements based on the visual penetration. Create the sense of space hierarchy based on the floating concept. The open design of circulation links the interior and exterior spaces as a whole.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
All of the constructors and materials of the project come from the other places. Settling these constructors well and transporting the materials smoothly during the limited construction period achieve the high quality of the project.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
February, 2016~ June, 2016 Taipei, Taiwan

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
1F: Oak, tawny glass, titanium-plating metal plate, piano varnish 2F: Oak, white travertine 3F: Black mirror, wallpaper, piano varnish, titanium-plating metal plate, oak, gray tile. 4F: Oak, black iron, gray mirror.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
1F: 105 sqm 2F: 115 sqm 3F: 125 sqm 4F: 80 M2

TAGS:
InteriorDesign, Interior, Design, space, Space-eight, Taiwan, TW, house, residential, residence, home, style

RESEARCH ABSTRACT:
A villa with a four-tier design, placing each unique design concept with each tier based on its function and architectural conditions. Stacking High ceiling, long and narrow but complex path characterize the space at the first floor, which comprises the garage, living room, dining room, and kitchen. The stacking-wooden partition dilutes the visually complex path but clearly distinguishes the entrance of the kitchen and the stairs and intensify the high ceiling space with an outstanding image. The white block patterns of the ceiling give rhythm to the rectangular space. Visual Penetration The stair design based on the idea of penetration brings brightness into the house and presenting a sense of prismatic beauty, much like sculptures. Floating The stacking stones at the second floor floats in the air, bringing brims of light from the gym area penetrating into the family’s chamber room. The floating wooden box of the display wall gives a collection show of peculiar and precious stones. Concept of Circulation The circulative design plan of the third floor connect the master room, the reading area, the bathroom, and the resting balcony.

CHALLENGE:
The house is located in Kaohsiung, Taiwan, and the householder works in the Mainland of China. Since all details are discussed with the householder through video conferences during the design phase, the adequate communication skills become very essential.

ADDED DATE:
2017-02-20 02:28:09

TEAM MEMBERS (1) :


IMAGE CREDITS:
Chen-Cheng Jan

Visit the following page to learn more: http://www.eight-space.com.tw
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Space-eight Design Group

PROFILE:
The design team, located in Taiwan, provides services of interior design and building appearance design mainly. It wishes to create the eastern cultured design style based on western design concept. The group consists of four members with specialities in Graphic Design, Construction Engineering, Architecture etc. By taking a look at the company’s collection of works, one can clearly see a lot the architectural elements and methods originate from the main designer’s architectural background.

NOMINATION DETAILS

Elemental Duplication Residential House by Sheng-Hao Sun is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Sheng-Hao Sun when results are announced.
AWARD DETAILS

Elemental Duplication Residential House by Sheng-Hao Sun is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2016 - 2017.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Sheng-Hao Sun.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Sheng-Hao Sun.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |