Four Seasons Residential House by Ding-Rui Tai

Home > Winners > #53894


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Four Seasons

PRIMARY FUNCTION:
Residential House

INSPIRATION:
In the hope that the occupants can release the pressure in life and after work, we planned out a living space of personal taste, with the arrangement of space sequence, barrier-free access and light bars that guide the heart of each family member to offer comfort and sport and allow them to get real rest.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Sealing the taste of life. A light leads you to home. Along with a warm light sets forth from a corner of the living room. The swaying light shades on the wall with the branches On and off the lights shape varied geometrical patterns floating in the space voicelessly while form the shapes of surprising flowers. Paving natural stones from bamboo forest creates greenness and overflowing the spirit of Oriental Zen. The parallel cross-staggered window lattice, black and white floor, and the gorgeous crystal chandelier seems to bring us back to the Chinese elegance centuries ago.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The structural skeleton was retained, so the wood ceiling panels can provide the light to guide the way home through the expression of natural and space lines. The physical level is revealed through finished lines of natural material, the texture and light shadow techniques, which is just like a life Journey that has multi-faceted excitements and returns to the serenity of humanities.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in July 2012 in Taiwan, and finished in January 2013.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Ebony, Natural stacked stone peel, Titanium coated stainless steel sheet, Concrete formwork, Marble, Iron, Glass l, Paint

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Total area: 300sqm

TAGS:
DINGRUI, Interior, Taiwan, Residential House, Four Seasons, Ding-Rui Tai

RESEARCH ABSTRACT:
After finding out and analyzing the space itself and the characteristics of the use, we started with the review of safe behaviors, then incorporated with the functions demanded to make appropriate addition and subtraction, and subsequently integrated the advantages and disadvantages while treating the details in sections to construct the space with greatest quality.

CHALLENGE:
The original beam column of the building is large, so when dealing with the level of height, we merged the lines and had the wall merged with the space tension to highlight the structural features.

ADDED DATE:
2017-02-18 07:53:40

TEAM MEMBERS (1) :
Ding-Rui Tai

IMAGE CREDITS:
Lee Kuo-Min Studio

Visit the following page to learn more: http://www.ding-rui.com
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
DINGRUI Design Studio

PROFILE:
DINGRUI Design Studio C.F.Tai Design Studio was organized in 1997. Renamed as “DINGRUI Design Studio” in 2008. We have our own language formed by the design to promote actions, study in space and life aesthetics, and being persistent in carrying out the design solutions. Our main business is primarily on interior design and display design of residence and the associated club house. We believe that the spirit of spatial planning is to epitomize the attitude towards life, instead of using up every corner of the space. Moderate reservation of the open space is to remain the flexible use of space on one hand, and to have the behavior patterns changed and further adjust mood and attitude on the other hand. We emphasize the principle of material utilization and focus on the coordination of the laws of nature, rather than arbitrary overlapping.

NOMINATION DETAILS

Four Seasons Residential House by Ding-Rui Tai is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Ding-Rui Tai when results are announced.
AWARD DETAILS

Four Seasons Residential House by Ding-Rui Tai is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2016 - 2017.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Ding-Rui Tai.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Ding-Rui Tai.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |