Sequence of Sight Residential House by ShinYi Lin

Home > Winners > #53107


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Sequence of Sight

PRIMARY FUNCTION:
Residential House

INSPIRATION:
With the space opened with only one window, hardly can sunlight and air find a way to enter the house. To nourish the interior space creating a route for essentials is the first target. Linking the spaces with ambiguous division and create a modern atmosphere with a dignified living style, an achromatic grey is added to the base so as to add a calm touch to the surrounding materials and joining every parts in the space.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Re-modifying the layout to give public region an open and fresh atmosphere while the private bedrooms can still preserve their own bathtub embedded bathrooms. The space is set to be no boundaries for specific region. The foyer is extending to the restaurant area, the storage spaces are hiding behind the exhibition cave, and the display library is performing as an invisible stop to part away the public from private.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
Many problems occurred while the project went on. The hinge tests lasted more than 8 months to prove the usage is correct and fine for using at home. Over 20 kinds of hinges have been tried out among different materials to improve the performance. Even the procedure of integrating the parts together is being altered at least 5 times for these doors where the hinges are being applied. Calculation on the total weight on each door and exact dimension of them are also being strictly marking done as references.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in June 2014 and finished in Aug 2016.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
In order to keep storage capacity while presenting a grant size stone material as the door coverage, many hinges are used in the project such as electric sliding track to carry a door more than 100KG. Magic invisible back embedded sliding track is also used in the project to create a boundary-less or light weighted wall frame in order to hide the existence of the doors. Also and electric glass films are being used in the bathroom so as to give the room an great painting on the wall.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
about 265 square meters with 3 bathrooms embedded bedrooms.

TAGS:
air flow highway, elegant grey, young chic, stylish

RESEARCH ABSTRACT:
-

CHALLENGE:
-

ADDED DATE:
2017-02-04 02:30:46

TEAM MEMBERS (2) :
Designer / Creative Director: Shin-Yi Lin and Assistant designer: Ya-Ting Chu

IMAGE CREDITS:
Photographer Kevin Wu, Moooten, 2016.

PATENTS/COPYRIGHTS:
Copyrights belong to Shin-Yi Lin, 2016.

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Shin-Yi Lin / Fullhouse Interior Design Ltd.

PROFILE:
Light and flow are the most important thing to consider when it comes to designing a space for designer SHIN-YI LIN. The harmony of a space is created when the air move smoothly and sun shines on everyone's face. Learn about the inner needs by through observations and creating a wonderland for the clients. It is a mutual joyness for each and every case for designer SHIN-YI LIN and her clients.

NOMINATION DETAILS

Sequence of Sight Residential House by Shinyi Lin is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· The profile and other works by ShinYi Lin is also kept secret. This information will also be available later.
AWARD DETAILS

Sequence of Sight Residential House by Shinyi Lin is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2016 - 2017.

· Read the interview with designer ShinYi Lin for design Sequence of Sight here.

· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with ShinYi Lin.

· Click here to view the profile and other works by ShinYi Lin.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |