Office design for Blue Moon Films Office by Cui Shu

Home > Winners > #52600


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Office design for Blue Moon Films

PRIMARY FUNCTION:
Office

INSPIRATION:
Many new landmark buildings have been constructed with the urbanization of China. However, old buildings are rather overlooked in modern era. It is time to slow down, and reevaluate what contributes to the rebirth of buildings.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The renovation maintained its original structure, and formed a contrasting boundary between old and new within the project. While highlighting relationship between indoor space and outdoor courtyards, the designer takes full use of the finely cut single sided connection to maximize the use of space, in this way, original structure of this old building has been fully retained. With open courtyard, plants, lighting and shadows, the design integrates indoor space with outdoor space.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The studio should be a place where people are closely related with space, and the create ecological environment should contain traditional history and modern life. If design serves demands, it would contain a kind of beauty, and would exist forever carrying this kind of beauty. In other words, a good space designer is a builder of space quality. The best works are those in which a designer makes every visitor of the space perceived his feeling in his own way. In a good design, space and people should have a harmonious relationship. Techniques serve design and design should not be just about technique and superficial things.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project is designed in 2015 and built in Apr. 2016 in The 8th mansion, Yujin Garden, Tongzhou District, Beijing, China.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Architecture, Building and Structure Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
While highlighting relationship between indoor space and outdoor courtyards, the designer takes full use of the finely cut single sided connection to maximize the use of space, in this way, original structure of this old building has been fully retained. With open courtyard, plants, lighting and shadows, the design integrates indoor space with outdoor space and make the space return to its original nature. An intimate, easy-accepted and low profile space is thus created.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
An area in orange could be found among the old buildings. While original building is remained to some degree, a sense of broken and old will be shown. So we add color orange which represents the color of their logo. What strong color contrast reflects is the passion of a film team. We remove the original stairs to the outside of the building and build glass box corridor in the original place. We get rest area and main bedroom connected, so the contrast between new and old creates a kind of beauty naturally.

TAGS:
office, interior design

RESEARCH ABSTRACT:
Many new landmark buildings have been constructed with the urbanization of China. However, old buildings are rather overlooked in modern era. It is time to slow down, and reevaluate what contributes to the rebirth of buildings. This mansion located on the bank of Wen-Yu River of east Beijing. It is flattering to call it a mansion. The whole building was constructed at the end of 1990s, and had been left much broken now. The building is old not only in its design but also the construction, structure and internal functions. Architectural design in old times obeys to a set form; function layout of a residential building must be in accordance with characteristics of that era, yet such characteristics are not up-to-date. They fit for the way of life of those days but not for current times. Our first impression on this house is that it is out of tune with today’s people and their way of living. We maintained its original structure during the renovation, and formed a contrasting boundary between old and new within the project.

CHALLENGE:
The biggest problem we encounter with is the interior space is too old. When interior heat preservation is removed, red brick structure of the era when the building’s built was exposed, and the layout looks very small. We then come up with an idea to connect all the rooms and remove all removable walls, and make sure no doors is placed between spaces. All windowsills are demolished and turned into exits, in this way the indoor space is accessible through side corridor for all stuffs. We believe that an “empty” space is not empty and lack of character, on the contrary, it makes it possible for us to illustrate this space more truly and clearly, and to avoid getting a space with unnecessary design elements. On the left of the line between time, there are original buildings of the 90s, while on the right are re-designed buildings, a dialogue between old and new is formed. Mirrors hide the sight of pillars, and lengthen the visual dimension through reflection. We keep a 4cm wide gap on the ceiling, and hide the source of illumination inside. No wire is visible throughout the building. Since the company functions as a studio, their directors need private spaces for rumination. We make a few areas with sun blocks, in which one’s action can be hidden from plain sight, helping creators in coming up with new ideas. Bathrooms retain its original rough surface, yet we pusd the sink into the wall, and place the mirror within, in order to create a cavernous sight. We wrap the “cave” with a framework outside it, while being the washbasin, there are projects they even done.

ADDED DATE:
2017-01-12 07:35:11

TEAM MEMBERS (1) :
Chief Designer: Cui Shu

IMAGE CREDITS:
Image #1: Photographer Wang Ting and Wang Jin, Beijing, 2016.
Image #2: Photographer Wang Ting and Wang Jin, Beijing, 2016.
Image #3: Photographer Wang Ting and Wang Jin, Beijing, 2016.
Image #4: Photographer Wang Ting and Wang Jin, Beijing, 2016.
Image #5: Photographer Wang Ting and Wang Jin, Beijing, 2016.

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
CUN-Design

PROFILE:
Founded in 2010, CUN-Design is a comprehensive design team, which is composed of diversified young professional designers. Its works range from millimeters to kilometers, from space to product design. They design architecture and interior space as a whole.

NOMINATION DETAILS

Office Design For Blue Moon Films Office by Cui Shu is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Cui Shu when results are announced.
AWARD DETAILS

Office Design For Blue Moon Films Office by Cui Shu is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2016 - 2017.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Cui Shu.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Cui Shu.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |