The Residence of Great Amusement Residence by Wei-Chun Lin

Home > Winners > #52446


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
The Residence of Great Amusement

PRIMARY FUNCTION:
Residence

INSPIRATION:
Taking into consideration of the client, who is young and extrovert, the designer has planned the principles of design that focus on creating the bright and soothing atmosphere. Different from most of the design styles, in this project, the public area is furnished with white wooden floor. The white wooden floor and the specific green carpet, which is decorated in the living room, have brought into existence the atmosphere as if lying on the grass under sunshine.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The designer, who focuses on the details, deliberately creates minute height difference on the floors between in the living room and in the entranceway, the design skill both for separating the inner and outer space and for collecting dust. The ceiling and staircase windows spill the indoor space with daylight, which is vivid but tender. Without stepping outside, the client appreciates the beauty of blue sky in this residence as well.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
In the mezzanine space spilled with daylight and freed from vertical space restraint, the variations of lights and shadows have left the space with remarkable impressions. Following the laughing from children and the greeting among family members, no one is aware of time. The space, in the meantime, has become an indispensable part of life for the family.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project finished in Taichung City, Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Behind the couch is furnished with a specifically designed double-sided cabinet, of which the geometric framework creates an intensive contrast by installing some square yellow storage cases in the black plate framework. The power and attractiveness of the cabinet have brought into existence the dramatic visual effects. Not only has the cabinet become the wall behind the colorful couch, but it also has functioned for storage, the design as if Lego which is full of imaginations for both adults and children.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
270 square meters

TAGS:
Residence

RESEARCH ABSTRACT:
Following the sounds of quite footsteps, down to a space filled with sunlight, the family members’ smiles, greetings, and hot coffee at bar have always been a symbol of happiness. The simple and straightforward style breaks down the limits of the space; the space installed with a long rectangular bar implicitly attract group activity and visual concentration. The appropriate decorations and simple contemporary style of the space show the original characteristics throughout sunlight, the atmosphere that is simple, amicable, invigorating, and soothing.

CHALLENGE:
In the spacious bedroom, the designer has built up a private secured area reserved only for the family. It is a small rest room, which is comfortable and delicate, that makes the whole family members sleep without worries and tensions. The uneven and tender wall surface, decorated for the TV wall, brings the sound of laugh and the entertainment of watching TV in this space, the design creating more life and humanity in a pure white space as if parents raising children with care, which ultimately brings into existence a secured and sweet home.

ADDED DATE:
2017-01-04 08:50:05

TEAM MEMBERS (1) :
Wei-Chun Lin

IMAGE CREDITS:
Photo by Chun-Chieh Liu

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Private Client

PROFILE:
Residence

NOMINATION DETAILS

The Residence of Great Amusement Residence by Wei-Chun Lin is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Wei-Chun Lin when results are announced.
AWARD DETAILS

The Residence of Great Amusement Residence by Wei-Chun Lin is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2016 - 2017.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Wei-Chun Lin.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Wei-Chun Lin.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |