The Natural Colors Residence by Wei-Chun Lin

Home > Winners > #52445


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
The Natural Colors

PRIMARY FUNCTION:
Residence

INSPIRATION:
With the minimum artificial skills, the colors of the space are naturally created from the outdoor scenery. The painting of plum trees, on the wall at the working area, reveals the client's dignified personality, which symbolizes the beauty and strength shown from the blossom of plum trees in the winter. The combination of physical and mental spirits makes people live in natural environment, and cultivate moral characters.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Due to the fact that the personality of the client is mature and gentle, the designer decided to build up the indoor and outdoor space by using natural stones with plain and elegant style. In order to prevent that the house could be eroded by salt blown by wind for those living along the coastal areas, the designer used both the solid and hollow bricks when building up the walls, the skill which strengthens the visual effects while functioning as vent for air conditioning. Such considerable style without conflictions happening sometimes when making a place is of great advantage like the way applying the spirit of Tai Chi.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
By means of the skillful combination of humanization design and natural landscape at the courtyard, the indoor and outdoor space has reached its completeness and indispensableness. All the efforts and extensive demands to minute items, in the field of design, are only for flawlessly presenting before client the ideal atmosphere and expression about home.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project finished in Changhua County, Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The TV wall, made of black-stroke rocks, interacts with the outdoor wall in strengthening the visual effect, the method presenting the firm connection between the indoor and outdoor space. The irregular pavements of floor brick tiles, in plain colors, give rise to the relaxing and interesting atmosphere in the indoor space. The mature space atmosphere and the main style of silence have symbolized the growth of plants which rooted deeply in earth. Living in this residence, people shall experience the extraordinary atmosphere created from the sky, earth, and walls.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
450 square meters

TAGS:
Residence

RESEARCH ABSTRACT:
At the beginning of the design plan, the designer applied the construction materials and 3D technology in simulating factors of places and scales having impacts on daylight reception in the house. Therefore, the well-prepared design plan will modify the architectural environment to its best condition. That, the indispensable relationship between the building appearance and interior design, and the interaction between 2-dimensional and 3-dimentional space, shall have an impact on the indoor atmosphere and amenity.

CHALLENGE:
In the open space, the black-framed glass door connects the kitchen space with the other part of indoor space and prevents the entire indoor space from the cooking smell. The round dining table, underneath the simple-style ceiling, symbolizes the family gathering and reunion, and functions as the medium space among the living room, kitchen, and staircase. The grooved rectangular section, on the ceiling, has been designed for lightings and air conditionings. The partial lightings, at night, save energy. The LEDs are installed on the sink, functioned for both bathroom and dining room.

ADDED DATE:
2017-01-04 08:48:05

TEAM MEMBERS (1) :
Wei-Chun Lin

IMAGE CREDITS:
Photo by Chun-Chieh Liu

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Private Client

PROFILE:
Residence

NOMINATION DETAILS

The Natural Colors Residence by Wei-Chun Lin is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Wei-Chun Lin when results are announced.
AWARD DETAILS

The Natural Colors Residence by Wei-Chun Lin is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2016 - 2017.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Wei-Chun Lin.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Wei-Chun Lin.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |