JIA Headquarters Taipei Office by Keng-Yu Liao

Home > Winners > #50970


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
JIA Headquarters Taipei

PRIMARY FUNCTION:
Office

INSPIRATION:
As JIA is rooted in bringing cultural roots of home into everyday design, the design translates traditional concepts of Chinese residential architecture with a modern approach. The overall layout is based on the Siheyuan, or traditional courtyard house, with an emphasis on layered spaces, each one revealed in sequence, one after the next.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
A tableware brand that reinterprets Chinese craftsmanship with modern typologies, JIA means home in Chinese. To realize this aesthetic vision in spatial terms, The design's prominent challenge is to balance function with brand, and East with West. The interior is divided into three zones, each surrounding one side of the metaphorical courtyard. Alternating layers of closed and open spaces rhythmically echo traditional Siheyuan architecture.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
Alternating layers of closed and open spaces rhythmically echo traditional siheyuan architecture, while differing needs for openness dictated the ordering of functions within the layout. Functions placed further inward require more privacy, while those toward the front encourage more conversation and interaction.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
Address: No.33, Dexing W. Rd., Shilin Dist., Taipei, 11158 Project Duration: Sep 2013 - Sep 2015

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The main volume of the interior is devoted to the design and marketing teams, whose work space occupy the length of the office’s windows and view, a perk normally reserved for management. The floorplan is punctuated with glass meeting rooms and semi-open office cubes that balance visual transparency and open discussions with privacy and concentration, where the modernity of a gradient-frosted glass cube stands in stark contrast to the wooden cube of the entry.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Space area: 602 sqm

TAGS:
JIA, Office, Headquarters, Taipei, KYDO, workplace

RESEARCH ABSTRACT:
As society rises above mere subsidence to reach both affluence and influence, so beings its search for meaning, and the desire to rediscover its roots. New use to old became not just a creative expression within the space, but a tangible reflection of the brand’s vision and values. By realizing the potential of what is overlooked and forgotten, the space brings JIA to life, through time, and across cultures.

CHALLENGE:
Faced with a tight budget and schedule, limitations were turned around with creative ingenuity. Most of the bookshelves, partitions, and doors were made from recycled plywood that is strong, accessible, yet intriguingly textured. Irregular scraps make up the bulk of desk surfaces, while industrial mesh and angle bars became divisors and shelving support. Even the back of the wooden concrete molds found new use as wall material in the conference room.

ADDED DATE:
2016-09-30 09:18:00

TEAM MEMBERS (2) :
Designer: Keng-Yu Liao, Tori Shih, Dema Chang and Constructor: I-Li Construction

IMAGE CREDITS:
Photographer: Te Fan Wang

Visit the following page to learn more: http://www.kydodesign.com
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
JIA Inc.

PROFILE:
JIA Inc. is a Hong Kong based homeware brand concentrates on re-interpreting traditional Chinese material and craftsmanship with modern typologies. The word JIA means home in Chinese, it strives to bring the sense of home and culture in their products design.

NOMINATION DETAILS

Jia Headquarters Taipei Office by Keng-Yu Liao is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· The profile and other works by Keng-Yu Liao is also kept secret. This information will also be available later.
AWARD DETAILS

Jia Headquarters Taipei Office by Keng-Yu Liao is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2016 - 2017.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Keng-Yu Liao.

· Click here to view the profile and other works by Keng-Yu Liao.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |