Layang Layang Making an unforgettable face by Happystudio

Home > Winners > #50094


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Layang Layang

PRIMARY FUNCTION:
Making an unforgettable face

INSPIRATION:
Based on the shape of the site and the style of the restaurant, the designer stated three solutions:1.Interior: Incorporating ornaments made from rattan and wood. The designer stated that the tone of the interiors should be natural.2.Exterior: The exterior of the third floor is surrounded by a woven rug to allow ventilation and natural light.3.The city: Calligraphy Greenway is like a green needle weaving the relationship between man and nature.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Calligraphy Greenway is an art way in Taichung. On the greenway there are attractions like the National Museum of Natural Science, National Museum of Fine Arts and boutique stores. It is an urban space that deeply connects with the citizens. The case site is shaped in a narrow triangle space right beside Calligraphy Greenway, and the owner is planning on starting a Malaysian-style restaurant named Layang, Layang.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
In order to extend the interior to the exterior and create a strong connection between the restaurant and the Greenway, the designer planned the outdoor seats and built the eaves above them. People who eat here can enjoy dining nearby these green pathways. Also, the glass windows of the ground floor and the second floor made the restaurant embrace the foliage and surrounding environment.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in May 2015 in Taichung and finished in August 2015.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Considering making a protruding fa├žade and keeping kitchen away from the sun, the designer used flooring material to create these woven walls. Inside the restaurant, the steel pillars are covered by a woven straw skin providing a great support for the building. With the wooden walls, floors and furniture, the yellow lamplight composes a cozy vibe for dining.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The ground floor contains an outdoor sheltered dining area which is about 140 square meters. The indoor dining areas are located on the ground floor and the second floor. Each of them is about 88 square meters and has comfortable seats. The third floor is used solely for the kitchen and is about 83 square meters. By placing a bar right next to the entrance, it enables greater hospitality for customers.

TAGS:
Weaving,Knitting,Malaysian style,Natural tone

RESEARCH ABSTRACT:
By creating the semi-outdoor space of the restaurant, barriers can be broken between the restaurant, the city, and people who are in living near this area. To open a part of the restaurant for semi-outdoor dining not only generates more seats for more people but also integrates the restaurant even more with the area to let an intimate relationship with this Greenway area develop. In this way, people would be much more willing to take a seat and have a meal here.

CHALLENGE:
For the Malaysian restaurant, the designer tried to discover the key elements of Malaysian cuisine and Malaysian culture so he could visualize them into the interior and exterior concepts. Malaysian food is often made with different spices such as serai (lemon grass), pandan (screwpine), kemangi (a type of basil), and bunga kantan (wild ginger buds). They imbibe special flavors to Malaysian food and also give an earth tone color to it. On the other hand, the designer discovered that the art of mat weaving plays an important role in Malaysian culture. Mat-weaving then became the theme of this restaurant and the color of the spices became dictated the main color tone of the design. To create a vivid but cozy vibe in the restaurant, the designer chose similar colors,for examples, deep pastel, red or turmeric yellow to coordinate the interior design. Also, he used a special material to wave an outstanding cover of the building. To overcome the structural deficiencies of the building in the design phase, the designer employed techniques drawn from the art of mat weaving in Malaysia giving added bonus of creating a beautiful visual statement.

ADDED DATE:
2016-09-02 10:10:24

TEAM MEMBERS (2) :
Designer Jimmy Yung and Team member: Tina Liao

IMAGE CREDITS:
Image #1: Photographer Hey!Cheese, 2015,Image #2: Photographer Hey!Cheese, 2015,Image #3: Photographer Hey!Cheese, 2015,Image #4: Photographer Hey!Cheese, 2015,Image #5: Photographer Hey!Cheese, 2015

PATENTS/COPYRIGHTS:
Copyrights belong to Hey!Cheese and Happystudio,2015

Visit the following page to learn more: http://happystudio.com.tw/#/detail//62/
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Happystudio

PROFILE:
Happystudio was established in 2005 by Jimmy Yung based in Taiwan. It is an internationally recognized and award-winning interior design firm with expertise in residential, commercial, and restaurant projects. In 2010, it set up an overseas branch in Shanghai to extend the reach of Mainland China. Happystudio believes that there is no perfect design but only most practical design which can lead people to a better life.

NOMINATION DETAILS

Layang Layang Making An Unforgettable Face by Happystudio is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Happystudio when results are announced.
AWARD DETAILS

Layang Layang Making An Unforgettable Face by Happystudio is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2016 - 2017.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Happystudio.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Happystudio.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |